☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2019/07/31

UNBREAKABLE

Biški netvarkingai pradėjome su žmona pirma žiūrėti Split (o iš kur mes galėjome žinoti, kad twistas atskleis paslaptį, jog tai tęsinys) tai dabar jau prieš žiūrėdami Glass nutarėm nekvailioti ir užsilopti spragą. O Unbreakable pasirodo tikrai fainas ir ne veltui gerai vertinamas filmas, dar iš tų laikų kai Šiamalanas nebuvo nukvakęs ir nedarė tokių nesąmonių.

Nuostabi, purvina, rudeniška Philadelphia. Mūsų amžiaus žmonėms artima 2000's atmosfera ir soundtrekas, neįprastai papasakotoje super-hero istorijoje, kurios metu nuolat kvestionuoji ar čia tikrai veikia kažkas antgamtiško ar viskas tiesiog mūsų ir veikėjų galvose?

Jaunesnis Briusas Vilis, kai jo vaidyboje dar buvo kažkiek emocijų ir visad kerintis Samuel L. Jackson čia veikia kaip puikus duo. Filmas švelniai naivokas, kaip ir visa Šiamalano kūryba, siužetas gana nuspėjamas, tačiau toks mielas ir artimas, kad nesunku greit įsijausti ir tikrai iki pat galo visai fainai žiūrisi. Net keista, kad ankščiau neteko viso normaliai matyti. Bet, sako, geriau kažkada nei niekad, ane?

8/10


No comments: