☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2019/06/22

I AM MOTHER

Dar fantastikos iš Netflix.
Žmonija pagaliau išsinaikino. Požeminėje šventovėje, įrengtoje jos atkūrimui, robotas augina vaiką. Pamažu aiškėja įvairios detalės, kurios atskleis, kad viskas nėra taip, kaip mums atrodo. Kai kurie twistai kvailoki ir nuspėjami, kiti gi neblogai įvynioti ir po seanso dar reikia pasiskaityti žmonių teorijų, kad suprasti wtf, kas jau yra visai smagu.

Tačiau tai ką matome ekrane, nėra baisiai žavinga, užkietėję sci-fi nerdai turbūt išjungtų filmą, jo net nebaigę ir aš juos pilnai suprasčiau. Šis žanras gali daug, daug daugiau. Čia labiau padaryta taip, kad sueitų masėms ir nei estetinei, nei ilgalaikei filmo vertei tas gero nepriduoda, bet iš krūvos gerų atsiliepimų imdb, didžiąjai daliai netflixo publikos matyt suveikė.
Truputi dvelkia plastmase ir tas argumentas, kad "čia viskas taip ir turėjo būti!" to jausmo nenustelbia. Taigi žiūris neblogai, bet, kaip sakoma, "su žiupsneliu druskos".

Didžioji dalis veiksmo vienoje erdvėje intriguoja ir žadina vaizduotę, tas dalykas, bei ore tvyranti realios situacijos nežinomybė truputi priminė 10 Cloverfield lane. Buvo dar hintų į Terminatorių ir kitus gerai žinomus sci-fi panašiom temom.
Na ir pripažinsiu, tikrai ne viską iškart supratau ir yra apie ką po filmo pagalvoti. Tinka įdomiai praleisti vakarą, bet iki fantastikos šedevro kaip rusams iki demokratijos.
Tik treilerio siūlau nežiūrėti, jei nenorite per tris minutes pamatyti viso filmo.

7/10


No comments: