☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2018/01/20

BLADE RUNNER 2049

Niekad nebuvau labai pamišęs dėl originalo, bet žiauriai smagu pagaliau sulaukti tęsinio. Ne reimeiko, ne kažkokios naujos dešimt filmų frančizės ar persipinusios filmų visatos, o paprasčiausio tęsinio, kaip ir turėtų būt, bet dažnai deja nebebūna.
Naujasis Blade Runner gal ir nenustebina kažkokiom naujom filosofinėm įdėjom ar netikėtais siužeto vingiais, bet yra estetiškai tobulas. Vizualine ir garsine prasme tai yra tikras kinematografijos šedevras.

Draugai minėjo, kad trukdo lėtas veiksmas ar tiksliau, veiksmo stoka, tačiau man tas nė kiek netrukdo, atvirkščiai lėtai viniojamos scenos leidžia grožėtis, sugerti į save vaizdus, skęsti atmosferoje, o tai ypač svarbu, kai atmosfera yra tavo kūrinio pamatas. Būtų, manau, buvę labai lengva padaryt dar vieną veiksmo prigrūstą nobrainerį masėms, bet deja tuo keliu nesileista ir vietoj to padarytas normalus meno kūrinys. Toks dėl kurio ir mėgstame žiūrėti filmus, toks kuris primena mums dėl ko mylime šitą žanrą. Nedaug rebuso protui, bet tikra puota jutimams. Norėsiu pamatyti dar kart.

9/10


No comments: