☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2017/05/07

GET OUT

Neblogai užrekomenduotas šviežulys, dar vienas geras naujas siaubiakas. Sunku pasakyt ar taip keli geri iš eilės tikrai išėjo, kas teiktų malonių vilčių, ar tiesiog man dėl laiko stygiaus papuola į akį jau tik gerai prafiltruoti, išliaupsinti, kokybiški darbai. Kaip bebūtų, Get out yra tikrai geras siaubo trileris, turintis tiek ir skoningo juodo humoro, tiek ir nemalonaus grotesko bei siurrealizmo. Labai malonus ir lengvai žiūrimas kokteilis, nors iš pažiūros didelę filmo dalį, be plepalų, lyg nieko labai ir nevyksta.

Jei nespėjote dar susispoilinti siužeto su treileriu ir pasakojimais, tai aš tuojau pat paspoilinsiu, nors pats žiūrėjau nežinodamas nič nieko. Tai istorija apie juoduką, atvažiuojantį susipažinti su balta savo merginos šeimyna. Tiek šmaikščiai tiek ir nemaloniai išnaudotas tas rasinės įtampos elementas, kai jis ima pastebėti, kad visi tarnai juodaodžiai, o suvažiavusi minia svečių, - išskirtinai "balta". Tačiau vietoje lengviausiai nuspėjamo kelio, pasirenkamas, irgi nesunkiai numatytas, bet truputi subtilesnis ir košmariškesnis vignis.

Aiškiai juntama trilypė pasakojimo struktūra: pradžioje lengva dramelė ir komedija, vėliau tas jausmas, kad kažkas ne taip ir liguista įtampa ir galiausiai groteskiška kulminacija, kurios metu jau horroro pūliai lenda per visus kraštus. Patiko nedingstantis, pagrindinio veikėjo, sveiko proto komentaras, kuomet jis lyg ir garsiai pagalvoja ką nors, ką turbūt galvoja kiekvienas žiūrovas. Šito šiek tiek pasigendu siaubo filmuose. Čia tie geri bajeriukai laiku ir vietoje, sumaišius su kraupiais, netūpais pagąsdinimais ir pašiurpinimais + gana originali istorija ir rimtas pasitaškymas gale, palieka tikrai labai neblogą bendrą įspūdį, dėl kurio manau šito filmo vardą matysite ne vienoje metinėje suvestinėje.
Mačiusiems - geriausia scena :) reikalauju oskaro!

8/10

No comments: