☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2016/06/10

THE GREEN INFERNO

Kelis metus laukiau šito filmo, nuo pat tada, kai išgirdau apie idėją, kad Eli Rothas (Hostel, Cabin Fever) daro duoklę seniesiems kanibalų/džiunglių siaubiakams (žiūrėkit Cannibal Holocaust, Cannibal Ferox ir t.t.) Taip laukiau, laukiau, kad net nesupratau, kada gi jis pagaliau pasirodė. 2013? Sunku patikėti. Atrodo Amerikos kinuose šmestelėjo ir mūsų, aišku, nepasiekė jokie atgarsiai. Matyt dar išleidimo data buvo atidėta vėlesniam laikui... Taigi sėdėjau ir laukiau kažko, kaip durnelis ir tik dabar susizgribau, kad jau seniai yra galimybė pamatyti šį filmą, tad nekantraudamas iškart čiupau.

Tikrai nenuvylė. Nors pradžia kiek lėtoka, veiksmas netrunka įsibėgėti, ir kai jau prieiname prie reikalo, tai Eli Rothas rodo viską ką moka. Kankinimai, goras ir siaubas permirkes smagiu, skoningu, juodu humoru. Kitaip ir negalėjau įsivaizduoti, išpildyta puikiai. Situacija groteskiška, kanibalai stilingi, veikėjai įsimintini ir visi savaip žavūs. Didelis like'as pagrindinio vaidmens atlikėjai, aktorei Lorenza Izzo. Išraiškingas veidelis padeda gerai pajausti situaciją ir nesunku ją pamilti, bei sirgti už jos išlikimą. Taipogi puikiai tinka, tam baltos naivios mergaitės stereotipui, kurį čia ryškiai buvo norima pabrėžti. Gal šitam vaidmeny truputuką panaši į Maggie iš The Walking Dead?

Šauniai sulindo Žaliasis Pragaras, pažvengiau, paprakaitavau suspaudęs kumščius. Buvo ir kuo pasibaisėti ir pasišlykštėti. Tai labai kokybiškas ir "žinantis ką daro", exploitation filmas. Nei daugiau, nei mažiau. Groteskiška komedija, kruvinas siaubiakas ir smagus trileris viename. Na ir žinoma, kaip kūrėjai matyt ir norėjo, tiesiog tobulas "homage" seniesiems kanibalų filmams. Davatkas papiktins, gorerius pradžiugins, bet betkokiu atveju, pas mus jis turėtų susilaukti daugiau dėmesio. Tikrai susimedžiokit, mielieji horroro žiūrovai, rekomenduoju su didžiausiom simpatijom. Ir jei patiks, draugam parekomenduokit.
O aš sekančiam seansui jau nusižiūrėjęs ir kitą Eli Rotho filmą!

9/10

1 comment:

Anonymous said...

Filmas buvo parodytas 2013 metais Toronto filmų festivalio metu, tačiau oficialus išleidimas ir rodymas kino teatruose turėjo būti 2014 metų rudenį, bet dėl studijos turėjusios platinti (Worldview Entertainment) filmą finansinių sunkumų nebuvo išleistas.

Po metu jau kitos studijos (Blumhouse Productions, Universal Pictures, High Top Releasing) išleido filmą USA (2015 metų ruduo).

Vat taip kartais pilnai sukurtas filmas keletą metų dulka lentynose ir laukia kol bus išleistas.