☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2016/05/02

THE VVITCH

Ragana, velnias, prakeiksmai... Visad sakiau, - labai turtingi tokia tamsia tautosaka esame ir mes, lietuviai, tačiau kažkodėl labiau koncentruojamės į apgailėtinas kriminalines komedijas apie girtus mentus su chalatais.
Čia rodomas religingos ir prietaringos kaimo šeimynos nuopolis ir negandos ankstyvosios amerikos miškuose. Netoliese tūno blogis, vieną tragediją seka kita, kol pagautas pagreitis leidžia šiai nejaukiai tamsai viską užvaldyti.

Gardi šviežiena. Seniai bematęs naują siaubiaką, kuris būtų toks niūrus ir kraupus. Iš gilios vaikystės čia atgyja visos baisios kaimo pasakaitės, tik visai neatrodo vaikiškai. Lėtas, tįstantis horroras, be pigių jump scaresų, tikrai košmariškas, black metal jausmą turintis kinas.
Primygtinai rekomenduoju visiems, kas nebijo meniškų, rimtesnių ar lėtesnių siaubo filmų, o taip pat ir skaityti subtitrų, nes suprasti ką vapa veikėjai senovine "thy" ir "thee" anglų kalbos forma, kartais kiek kebloka. Nepaisant to - gerklę gniaužiantis atradimas, ilgaainiui manau, įgausiantis kulto statusą.

9/10

2 comments:

Anonymous said...

10/10 tikrai geras kinas

Unknown said...

vakar kaip tik ziurejau. keli momentai labai primine Egzorcisto ir Keres motyvus. o siaip tikrai ispudingas filmas, vienas is tokiu, kuriu nepamirsi ilgai.