☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2015/07/31

UNFRIENDED

Po Open Windows ir truputi juokingo treilerio nesitikėjau nieko doro iš šito modernaus siaubiako, skirto skaitmeninei interneto kartai, tačiau įspūdžiai tikrai puikūs! Mano maloniai nuostabai, filmas ne tik, kad buvo ne kvailas, tačiau įtraukė savo istorija ir kartkartėm net sugebėjo smagiai pašiurpinti. Tai yra nemažas pasiekimas, turint omeny tai, jog visas veiksmas vyksta viename, praktiškai nejudančiame, kompiuterio ekrane, o visi aktoriai matomi tik išblukusiuose skype'o langeliuose. Įdomiam pastatymui nepakenkė net tai, kad visa siužeto esmė buvo žinoma ar bent numanoma. Klasikinio tipo pasakojimas kitokiam formate.

Tai yra naujos kartos pseudodokumentika ir smagu matyti ją gerai padarytą. Vargu ar filmas turės "antros peržiūros" vertę, o taip pat nenorėčiau matyti daug tokiu stiliumi pateikto kino, tačiau kaip savo nišos pionierius, Unfriended tikrai yra vertas dėmesio. Supras jį žinoma tik feisbuko amžiaus jaunimas, bet kaip su tokia potencialia publika, produktas galėjo būti žymiai kvailesnis ir atgrubnagiškesnis. Vis dėlto, kažkas gan rimtai pažiūrėjo, pasistengė ir kruopščiai padirbėjo, ko pasekoje dabar turime tikrai labai originalų, baisoką, bei linksmų momentų turintį, šiuolaikiško siaubo filmą.
Ir nesakykite tik, kad socialiniai tinklai visai neatspindi realybės ir yra nesvarbūs, nes tai jau seniai netiesa.

8/10

5 comments:

Anonymous said...

Kuom čia dėtas open windows?

Unknown said...

panashus stailas

Anonymous said...

Kirai, labai rekomenduoju Loftą (2014), nors ir ne siaubo, labiau detektyvas, bet atsitraukti iki paskutinio momento neįmanoma.

Maištinga Siela said...

Negaliu patikėti, kad tokiam filmui davėte 8 balus, o "American Horror story" 7? Ar Jūs tikrai siaubo kino mėgėjas? Šis filmas 5 vertas.

kolbitas said...

viskas buvo gerai iki pabaigos, o po paskutiniu triju sekundziu, garsiai pasakiau "pfffffff".