☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2011/12/21

HOSTEL Part 3

Naujas populiaraus Eli Rotho 2005-ųjų filmo Hostel tesinys, trečiasis segmentas, šį kart, iš atšiauriosios Europos veiksmą perkeliantis į spalvingąjį  Amerikos ir viso pasaulio lošėjų rojų - Las Vegasą. Visas šitas kankinimo-siaubo požanris, dažnai pavadinamas "kankinimų-pornografija", tikrai turėtų būt dėkingas Hosteliui už vieną kitą nuopelną ir gal kam ir keista, bet aš vienas tų, kuriam patinka Hostel filmai.

Pirmą kart mane pribloškė pati idėja, šitiek ciniška, nukankinti žmogų už pinigus. Kapitalistinis pasaulis tiek tuščias, turtingieji tiek visko išragavę, kad jokie malonumai nebe atgaivina gyvenimo džiaugsmo. O štai čia - tikras reikalas, viduramžių stiliumi, nukankinti bejėgę, niekuo dėtą auką, vat kur tikrai aštrūs pojūčiai. Pirmasis filmas turėjo daug šitos šlykščios šovinistiškos, tamsios nuotaikos, kuri gniuždė, šokiravo ir pykino. Antrasis plėtojo istoriją ir stengėsi siužetiškai prikibti prie pirmtako.

Dabar turime jau trečią filmą, kuris turtingų sadistų idėją vis dar neša, bet nuotaiką turi jau kiek kitokia, nors vis dar labai sarkastišką. Be to, reikia pripažinti, kad visos tos kankinimų istorijos ir idėjos tikrai nėra kažkas naujo. Taigi trečioji dalis čia atsiduria tokiam vidutiniškam, bet dar žiūrimam lygmeny. Filmas nėra tiek tamsus ar šlykštus, kiek daugiau įdomus ir tiesiog įtemptas trileris. Aišku gausim ten klykiančių aukų ir visokių nesveikatingų užmanymų, bet nebėra taip kokčiai nemalonu, kaip žiūrint pirmąją dalį. Čia daugiau sąžinės, daugiau galimybės kerštui, daugiau jėgų išlyginimo ir pusiausvyros, dėl to tai visų pirma nuotykis, įtampa, veiksmas ir tik po to siaubas ir neviltis.

Hostel 3 yra smagesnis ir jei taip galima pasakyt, - švelnesnis. Žiūrisi jis žiauriai gerai, kabina, įtraukia, sugniaužia, išradingai apgauna daugybę kartų. Tačiau galop išsirutulioja gana kvailokai ir nerealistiškai, vardan to, kad publika galėtų labiau mėgautis plūstančiu krauju ir chaosu, dėl ko siaubinė vertė krinta, tačiau pramoginė, komedijinė galbūt kyla. Tai geras tęsinys, kurį gerai žiūrėti, tačiau jis greičiau ir pasimirš. Vėl gi - man patiko, nors toli gražu tai nėra kažkoks deimantas, bet turi daug gerų bruožų. Įdomu, smagu, įtempta, plius yra kraujo ir gerų papų. Aprūvd.

7/10

1 comment:

Anonymous said...

Man asmeniškai šita dalis visiškas šūdas pasirodė. Nebeliko to cinkelio, kurį turėjo pirmos dvi dalys. Ir dar - kankinimų scenos buvau daugiau, negu lievos.