☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2011/09/18

ILS / THEM

Prancūziškas 2006-ų tvarinys Jie, papuolė man į rankas itin maloniame, dvd formate ir užėmė garbingą vietelę mano gana kuklioj kolekcijoj. Baugus, tamsus siaubiakas apie prancūzų porą gyvenančią atokiame rumunijos dvare. Namas jiems aiškiai per didelis ir man labai nejaukus, jauna pora susilaukia nemalonių svečių.

Filmas įtemptas, stiprus, tamsus, prabėga itin greit. Idomu tas, kad vis nesupranti ar reikalą turi su žmonėmis ar su dar kažkuo antgamtiško. Nepatiko tai, kad kai kurios scenos per daug ištemptos, galas drįsčiau sakyti posilpnis, o kai kas atrodo iš piršto laužta. Tačiau trūkumų nėra daug, tai išties tvirtas ir stiprus darbas. Veik ir kokiam nors 2006-ų tope rastu vietos.
8/10

3 comments:

Anonymous said...

filmas tikrai neblogas ir gan greit prabego jis man
kirai esi mates filma simon says 2006 metu http://www.google.lt/url?url=http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DS_ivBYYpd1A&rct=j&sa=X&ei=UiF2TryMFJCl-gbF3omkDA&ved=0CB8QuAIwAQ&q=simon+says+2006+trailer&usg=AFQjCNFjhS_Pd87oLg0me8cttTgHzWbcdQ&cad=rja vakar per telika rode tai filmas ispradziu visai nieko paskui pradejo atsibodineti tai buvo reklamo gelbejo biski filmo imbd reitingas 4.5 filmas as vertinsiau 5/10 tai ieskojau tarp tavo apzvalgu norejau suzinoti tavo nuomone tai neradau'DDD jei nemates tai galetum paziureti ir aprasyti idomubut tavo nuomone isgirsti ;D

human garbage said...

Senai matytas filmas, paliko tikrai neblogą įspūdį. Dabar paspoilinsiu biškį. Patiko tuo, kad skirtingai nei filmuose kur žudikų persekiojama auka pati tampa žudike (ala prievarta gimdo prievartą), čia parodoma, jog kai kurie žmonės net susidūrę su savo mirties galimybe negali peržengti tam tikrų moralinių normų ar tiesiog psichologinių barjerų. IMDB teko skaityt komentarus kur daug kas nesuprato pagrindinės herojės ,,skystumo" lemiamą akimirką. Man kaip tik pasirodė tikroviška - nerealiau atrodo, kad žmonės po kelių kovos už savo gyvybę valandų patys tampa žudikais negu tai, kad jais netampa. Manau, kad draudimas atimti kitam žmogui gyvybę yra giliai mumyse įaugęs tabu. Tikiuosi, kad šneku apie tą patį filmą:)

Tarkim said...

Ką tik baigiau žiūrėti. Jo. Šitas tai kietas filmas.