☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2019/07/22

THE RITUAL

Gana paprastas, bet paveikus siaubiakas apie būrelį anglų, išsiruošusių į žygį Švedijos gamtoje. Veikėjai - ne erzinantys paaugliai, kaip dažniausiai būna, o kiek pavargę 30-40 metų vyrai, kurių netolimą praeitį slegia kraupi draugo netektis. Kurį laiką sunku pasakyti ar jie turi reikalą su žmonėmis ar kažkuo antgamtišku, bet tas nežinojimas sukuria daug kokybiško nerimo ir nejaukumo. Filmas tikrai baisokas ir buvo keli išradingi kino triukai, kokių dar nesu matęs. Pati pabaiga gal kiek silpnoka, tačiau tas tikrai nepatrukdo, kai viskas iki tol yra pretty much zjbs.

Tinkamas įvairių elementų miksas su unikaliu išskirtiniu prieskoniu, kuris kaip jau sakiau nors ir būdamas paprastas, tačiau dabar, kai žymiai rečiau pasižiūriu siaubo filmą, buvo kaip gurkšnis šalto alaus, šutinant vasaros saulei.
Režisierius David Bruckner nėra siaubo naujokas, jis jau girdėtas iš tokių filmų kaip VHS ar Southbound, bet čia pirmasis jo pilnametražis kūrinys, kurį teko matyt ir panašu, kad ateityje verta laukti dar daugiau panašiai kokybiško gėrio.

8/10

No comments: