☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2010/03/07

DEAD END

Pasinaudojau komentaruose palikta rekomendacija ir labai džiaugiuos, ačiū! Nuostabus ir paprastas 2003-ių filmas, padarytas praktiškai iš nieko, o savyje talpinantis išties daug. Ir šiurpų siaubiaką ir smagią absurdo komediją ir net suktą mintį. Siužetas iš vienos pusės labai paprastas, tačiau sumaišius su absurdišku juodu humoru gautas labai įdomus rezultatas. Šeima važiuoja švęst kalėdų pas mamos tėvus ir žinoma pasirenka shortcut'ą... Be abejo jie pasiklysta ir ten ima dėtis keisčiausi dalykai, gan greit viskas nugarma po velnių, o mums labai smagu. Gal ir būtų girdėta bei matyta, bet filmas kupinas debiliškų situacijų, itin kandžių komentarų/dialogų ir šiaip nesamonių, kad visą laiką žiūrėtum įsitempęs ir galvotum "nu kas dar?". Nuoširdžiai sakau, kokteiliukas genialus, beveik visą filmą prasijuokiau, tačiau buvau ir įbaugintas bei jaučiaus nejaukiai, kaip per kokį Evil dead. Nors gal ir nelabai čia vykęs palyginimas. Vistiek nuostabu kaip praktiškai iš nieko sukurptas toks geras, trenktas ir įspūdį paliekantis filmas. Prie viso absurdo šauniai tinka ir tėtį vaidinantis aktorius, Leilandas iš Twin Peakso. Ne pačių maloniausių sapnų pasaulis iškeltas į ekraną. 9/10

3 comments:

exprontaz said...

Pirma, dekui, jog paklausei ! Tiek perskaites tavo komentaru mazdaug suradau tavo skony atitinkancius filmus (:D) ir cia nera blogai.
O apie filma tai, man nepatiko tas netikras vaidinimas, na bent kai kurie aktoriu nukrypimai ir siaip gera nuotaika kai mirsta artimas zmogus.. Fee galejo buti labiaaaau iaudrinta viskas.

Vaiva said...

Tai kad čia bišk sakyčiau parodija..:D Arba siaubo komedija? Na nelabai žinau, kaip šitą žanrą pavadint, bet rimtu siaubeku tai net nekvepia :) Pradžioj gal ir sudarė tokį įspūdį, bet kuo giliau į mišką, tuo daugiau marazmų O_o Bet filmas patiko! Tikrai buvo iš ko pažvengt, visai smagiai praleidau laiką{; Ačiū! Mielai daugiau tokių pažiūrėčiau.

cheerful zombi said...

ką tik pažiūrėjau šitą reikalą ir man tikrai labai patiko! smagus, mažas ir ne efektais jėga filmas. ir nesutikčiau, kad rimtu siaubiaku net nekvepia - kai kuriose vietose kvatojau, o kai kur - scared shitless.