☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/03/17

CURE a.k.a. KYUA


Japonų režisieriaus Kiyoshi Kurosawa, pastačiusio mane smarkiai sukrėtusį ir pačia geriausia prasme pribloškusį filmą Kairo (Pulsas), kiek senesnis, 1997-ųjų tvarinys.
Aišku ir nesitikėjau, kad patiks taip kaip Kairo, bet taip pat įdomus, savotiškas darbas. Gal kiek labiau psichologinė drama/ detektyvas nei siaubo filmas, bet visgi turi savitų, šiurpių momentų. Nors visą ramiai išsėdėt kiekvienam nebus lengva, bet jei jūsų negasdina ilgos dialogų scenos, tarsi teatras ilgai filmuojamos iš vieno kampo - siūlau surizikuoti ir susirast šitą filmą. Įdėmiai sužiūrėt CURE - tarsi skaityti kokią gan sunkiai įkandamą, bet gerą knygą. Tikrai ištęstas, tačiau labai užburiantis... tarkim hipnotizuojantis. Jei ne tas ištysimas gal ir apžavo tokio nebūtu.
Kai kurių kadrų magiškumui didelę įtaką daro prisijungianti ambientinė muzika, kartais viskas tampa tarsi koks sapnas, kartais ima ir pasidaro baisu nežinia ko. Yra ir visai netikėtų, beprotiškų monentų, kurie gal net sukėlė šiokią tokią šypsenėlę. Visgi filmas neeilinis, leiskit išsireikšti - intelektualus ir žiūrovas eilinis jo nesupras. Jei norit kažko lengvo ar pramoginio, - geriau pasirinkti kažką kitą. Man tai labai patiko nors prisipažinsiu šikna tai paskaudo išžiūrėt. ir Kaip KAIRO fano, Kurosawa nenuvylė. Ant lapuko užsirašiau ir keletą kitų jo filmų. Vienas jų jau guli kompe. Pastudijuosiu labiau, pažiūrėsiu kaip kitas jo stuffas... Ar Kairo - Aukso kalnelio viršūnė ar glūdi dar ten lobių :) Kairo žiūrėjau jau šešis kartus haha, na o "Vaistams" Stiprus 8/10. Puiki užburianti nuotaika, didelė paslaptis, labai pagirtinas savotiškas stailas. Filmas, kuris tikrai bent jau kuriam laikui gali padaryt gyvenimą keistesnį.

No comments: