☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2007/06/25

The DENTIST


"Dantistą" (1996) taipogi teko žiūrėti seniau, kai rodė per televizorių. Menu buvo labai nemalonu ir traumą paliko, o po filmo nubėgau valytis dantų :) Dažnas žino koks malonumas sėdėti toje kėdėje kai tavo dantų nervus krapšto tais smailiais daikčiukais-kabliukais... todėl šitas filmas toks ir "skaudus" ;) Dabar dar kartą peržiūrėjau šį filmą, panelei parodžiau. Sužinojau, kad režisierius - Brian Yuzna, - kultinio "Re-animatoriaus" kūrėjas. Kompiuteryje dar laukia jo naujesnis filmas "Rottweiler" (2004), dedu nemažai vilčių, nors imdb ir maišo jį su purvais. Šį kart "Dantistas" gal ir nepasirodė toks stebuklingas kaip kadais prie televizoriaus, daugiau nuobodesnių, ištestų vietų... Bet šiaip tai to vaikystės įspūdžio tikrai nesugadino ir vistiek jis lieka puikus, originalus, sadistiškas siaubo filmas su šiek tiek juodo humoro.
Prabangiame name gyvenantis, visų gerbiamas dantų gydytojas vieną rytą (žinoma - sutuoktuvių metinių) užklumpa savo žmoną besimyluojant su jo baseino prižiūrėtoju. Nuo tada visą dieną jam nesiseka. Įtampą jis jaučia jau seniai, savo monologuose sako, kad jo iš išorės pažiūrėjus - gražus gyvenimas jau ilgai iš vidaus yra ėdamas karieso. Tad jam nuvažiuoja stogas ir jis imasi "gydyti" >:) Pacientai būriuojasi eilėje, o tada grežiami liežuviai, traukiami visi dantys ir tt. >;)
Siunčiuosi "Dantistas 2", pastatytą du metai po pirmojo (1998). Šito dar nemačiau, žiūrėsim ar daugiau nemalonių scenų manęs laukia.

PUPPET MASTER


"Puppet master" - paviliojo ne tik skambiu pavadinimu, bet ir tuo, kad susilaukė, jei neklystu, net aštuonių tesinių! Tikrai panižo pamatyt, kas čia tokio jau kieto. Per daug nustebęs gal ir nebuvau, bet šiaip visai nieko filmas. Lėlės visada buvo kraupoka tema siaubo filmuose. Atsimenu kaip mažas šikau į kelnes per televizorių žiūrėdamas filmą "Child's play", apie lėlę - žudikę vardu Čakis. Na jei "Puppet master" būčiau irgi žiūrėjęs mažas, neabejoju, kad įspūdis būtų buvęs didesnis. Lėlių žudančių žmones čia net kelios, sakyčiau - gan originalios. Parinktos tokios savotiškos, kurios net įsimena kaip personažai, turi savo charakterį. Deja jų judesiai, o ypač grumtynių su žmonėmis scenose labai netikroviški, tačiau žavesio tas neatima. Reikia nepamiršti, kad filmas tikrai gan senas (1989), o senesniems filmams tam tikras nuolaidas reik daryt, tad kabinėtis prie efektų tikrai nesąžininga. Yra ir labai gražiai nufilmuotų kadrų, kurie tikrai verti pagyrimo. Antgamtiškų dalykėlių čia ir daugiau negu lakstančios marionetės. Dar yra ir magijos, raganavimo, aiškeriagysčių ir pan. Kas man įstrigo ir patiko labiausiai, tai muzika - labai stipri pagrindinė filmo muzikinė tema. Iškart užkabinanti, įsimenanti, suteikianti filmui nuotaiką. Senesni filmai kažkaip labiau turi tokias įsimenančias temas. Palyginti galėčiau gal su "Hellraiser" tema, kažkuo ji man panaši. Ši sakyčiau, net gražesnė, širdžiai kažkuom miela. Dar vienas trumputis muzikinis motyvas labai primena "Re-animator" :)
Old-school'iškesnio siaubo mylėtojų tikrai neturėtų šis filmas nuvilti. Nors aš tik 7/10 parašysiu, bet visai nespjaučiau ir į tesinius pasižiūrėti. Kas žino, gal ten vis įdomiau bus...

2007/06/22

STACY: Attack of the Schoolgirl Zombies


Kartais žiūrėdamas keistus filmus imu galvoti, kad su jais viskas gerai, o jau su manim pačiu kažkas ne taip, kad man jie rodosi keisti. Tačiau vis atrandu perliukų, kurie mane įtikina, kad gali būti dar ir dar keisčiau ir vis pakelia tą keistumo kertelę, į lygį, kur mano fantazija neišstengia nunešti. "STACY" - toks "trenktas" filmas, kad pirmą pusę valandos išvis nesuvokiau kaip į jį reaguoti. Absurdiškai juokingas, kažkokio keisto mielumo (net seksualumo) ir beprotybės persunktas, itin atsipalaidavęs filmas. Tinka tikrai ne kiekvienam žiūrovui, nes prie paprastesnio produkto pripratęs žmogus veikiausiai numotų ranka kaip į "nesusipratimą". Tačiau nereikėtų apsigauti, - pamatyti jį tikrai verta. Gal reikėtų tik iš anksto nusiteikti, kad tai nėra įprastas filmas ir leisti sau atsipalaiduoti "iki jo lygio".
Ypač patikti turėtų gore fanams, nes ko ko, o goro, kraujo ir žarnų čia jau tikrai netrūksta. Nušaudomos galūnės, merginų gabalai kraunami į maišus ir deginami bačkose, benzopjūklu perpus perpjaunama galva - tik maža dalis visų "mėsų", kurias būtų galima vardinti. Mėsmalė tikrai užsukta kaip reikiant ir kartais juokas išgaruoja ir imi jausti kaip iš ekrano sunkiasi visiška beprotybė...
Nemažai pasako vienas iš filmo šūkių - "They just want to be loved." Iš čia ir tas meilumas, kurį turiu omeny. Pasakoja filmas apie ateitį, kai visos "koledžinio" amžiaus merginos ima ir virsta zombiais. Tačiau valgo jos ne iš alkio, o iš meilės... :) Dar prieš jom pasikeičiant būna toks "priešmirtinio juoko sindromas" - Tikrai absurdiškumo nepagailėta :) Labai gerų vietelių yra. Taipogi dar įdomus faktas, kad atiduodama duoklė siaubo klasikams - zombių žudimo komanda pavadinta garsiojos "living dead" filmų serijos kūrėjo George Romero pavarde, o "tv parduotuvės" atitikmenyje parduodamas ant rankos užmaunamas benzopjuklas, zombiams žūdyti, pavadintas Evil dead žvaigždės Campbell'o garbei... Na pamatysit patys :)
Filmas turi ir trūkumų. Vienas iš jų būtų labai nevykęs ginklų "kliksėjimo" įgarsinimas, bet tokie dalykai irgi priduoda savotiško žavesio tokio tipo filmams, taip pat kai kurios scenos buvo kiek nuobodokos ir norėjosi daugiau smagybių, ne bet velniai nematė. Savo sultyse jis tikrai labai geras, bet tik gurmanams įkasti tokį daiktą. O mano keistumo sąvoka dar labiau praplėsta, - už ką šiam filmui esu labai dėkingas. Mat traukia mane keistenybės... ;)

2007/06/19

THE EYE

Vaiduokliškos azijiečių kino istorijos tikrai kala į klyną. Nemačiau, kad kam pavyktų geriau padaryti siaubo filmą apie vaiduoklius geriau už azijiečius. THE EYE gal ir ne toks šiurpus lyginant su kitais, bet keletas vietų tikrai išgasdino living shit out of me :) Vienas baisesnių siaubekų, kuriuos pastaruoju metu mačiau. Beabejo jeigu filmą žiūri nusiteikęs jam, o ne tai kaip kiti įsijungia ir tik ir žiūri prie ko prikibti. Tokiu atveju THE EYE gali pasirodyti gan vidutiniškas, tačiau vistiek nepatikėčiau jei kas man sakytų, kad nė vienoj vietoj neišsigando :) Gal tik galas kiek per silpnas, pirma pusė kažkaip įspūdingesnė buvo. Na ir gal šiek tiek per daug dramatizmo vietomis įpinta kaip siaubo filmui, bet man tai nepasirodė kaip trūkumas. Tai ką pavadinau „dramatizmu“ išties ir sukelia tą siaubo-ramybės efektą kai siaubo scenas keičia ramybės jausmas ir galutiniam rezultate gimsta kažkokia „susitaikymo“ emocija. Per šį susitaikymą tarsi įveikiamas siaubas. Tikrai vertinu kai kūrėjai gerai perteikia šį jausmą, o aziječiams (Šiuo atveju – Hong kongas), pastebėjau, - tas sekasi geriausiai. Tad taip ir THE EYE istorija rutuliojasi per šias siaubo – ramybės kaitos nuotaikas.
Mergina, būdama tik dviejų metukų, prarado regėjimą. Dabar ji pasidaro operaciją, kad vėl galėtų matyti. Nelengvai prisitaikydama prie vizualaus pasaulio ji ima matyti ir tai ko parasti žmonės negali – numirėlius. Dovanėlė ne iš maloniausių, mergina tenori ramybės, tad ima ieškoti išeities.
Keletas scenų atima kvapą, keletas pagraudina širdį, visas kūrinys labai gerai „susivartoja“ ir palieka teigiamų emocijų. Tikiuosi ir šitą amerikonai sušiks nutarę perstatyti. Čia žinoma ironizuoju, nes vis dar negaliu susitaikyti su ta mintim, kad jie pertatinėja SHUTTER ir TALE OF TWO SISTERS. :/ Būtų juokinga, jei nebūtų graudu ;)

THE AWAKENING




“Pabudimas” 1991-ųjų, jei nepameluosiu, - pirmasis Nacho Cerda filmas. Trunka jis aštuonias minutes su trupučiu. Trumputė, bet aiški istorija įpakuota į nespalvotą, „traškantį“, senovinio stiliaus vaizdą. Vaikinas gavęs prastą pažimį iš kontrolinio klasėje užmiega. Kai jis pabunda, visi išskyrus jį yra sustingę... graži, subtili miniatiūra su mintimi. Nieko įpatingo, ir su horror ne kažin kas bendro, bet Cerdos fanui smagu pamatyti. Kiti Nacho Cerda filmai – AFTERMATH, GENESIS ir THE ABANDONED.


IN THE MOUTH OF MADNESS


Kai sumaniau pažiūrėti šitą filmą, dar nežinojau, kad jo režisierius - Johnas Carpenteris ("The thing"; "Vampires"; "They Live!"). Tą pamačiau pradžios titruose ir nudžiugau, nes nemačiau dar nė vieno jo filmo, kuris būtų mane nuvylęs. Kažkaip nuo pradžių jau užkabino iškart. Caprenteris pats dirba ir prie filmo muzikos, tai iškart jaučiasi ir prisimenu įkyrią THEY LIVE temą. Labai juokinga buvo kai filme per kolonėles užgrojus kažkokiai grupei pagrindinis veikėjas sako: "O ne, ... tik ne THE CARPENTHERS" :)
Viskas atlikta puikiai - iškart įsitrauki į veiksmą ir filmas labai greit prabėga; - geras bruožas.
Čia pasakojama apie rašytoją, kurio knygos tokios įtikinančios, kad fanai tiesiog kraustosi iš proto. Pagrindinis veikėjas - skeptikas, net neskaitęs to žymaus rašytojo yra prieš savo valią įpinamas (o gal labiau kažkokio vidinio smalsumo stumtelimas) į to autoriaus kūrybą, kuri panašu, nėra vien tik pramanai. Po truputi vis labiau įmaišoma beprotybės, šiek tiek kandaus humoro dar labiau padeda mums su veikėju "čiuožti nuo stogo". Po to išlenda visokių demonų, košmariško sapno elementų, net apokaliptinių scenų yra - tikras rojus horror loveriams. Pagrindinio vaidmens atlikėjas Samas Neillas čia puikiai tinka, nors šiaip jo veidas mane kiek erzina ;) Viską susumavus - tikrai labai geras filmas, 9/10 rašau drąsiai. Iki dešimtuko gal dar biški trūksta, bet šiaip rezultatas puikus ir tikrai vertas dėmesio.

2007/06/14

WITHIN THE WOODS







EVIL DEAD, - nuo mažens laikau savo mėgstamiausiu siaubeku. Kam teko giliau pasidomėti, tas žino, kad WITHIN THE WOODS, buvo trumpametražis, pusvalandžio trukmės, demonstracinis filmas, skirtas surinkti lėšų tikrajam EVIL DEAD, tad daug ką kalbėti čia nėra ką. Būdamas tikras EVIL DEAD fanas nuo senų senovės norėjau pamatyti šitą... pavadinkim "demo". Na štai pagaliau ir pamačiau. Kas matė EVIL DEAD, tai čia nėra ka pridurti, visa ta mintis sukišta į siauresnius rėmelius, visa istorija daugmaž ta pati, keletas smulkmenų tik skiriasi, pvz.: Briuso Campbello herojus yra vardu Briusas :) Na, bet fanui tikra palaima pamatyti nuo ko viskas prasidėjo, pastebėti tas scenas, kurios vėliau tapo legendinės. Teko skaityti, kad ta scena, kurioje apsėstas Briusas (Pirmajame EVIL DEAD - panelė), nusikanda sau ranką, buvo sugalvota ekspromtu. Mat kažkaip tos netikros rankos su peiliu nepavyko dapjauti, o Briusas nepasimetė ir ją nugraužė. Režisieriui Samui Raimi ta scena taip patiko, kad jis nutarė ją palikti ir įdėjo į EVIL DEAD :)
Labai gaila, kad internete plaukioja tik labai prastos kokybės kopija. Pagadintos vaizdajuostės rip'as, - labai nekas akims :) Kad pamatytumėt kaip tai atrodo, padariau kelis screen'us. Na, bet tokį dalyką verta turėti jau vien kolekciniais tikslais. Ir teisti tokio nevalia!

DEAD BIRDS


Nelabai žinojau ko ir tikėtis, girdėjau ir gerų ir blogų nuomonių. Po peržiūros galiu pasakyti, jog lyginant su dauguma naujesniosios produkcijos tai visai neblogas šis filmas. Nėra kažkoks labai įspūdingas, bet šiaip tikrai neprastas. Nors beveik visas veiksmas vyksta vienoje vietoje, nuobodu nebuvo. Netrūko įtampos, o keletoj vietų tikrai nuoširdžiai išsigandau.

Iš pavadinimo galima pagalvoti, kad čia kažkas su paukščiais - zombiais ;D Na, taip nėra, nors tiesa vienas negyvas paukštis pasirodo ekrane :) Šis filmas apie vaiduoklius. Galima įžvelgti nemažą azijiečių filmų apie vaiduoklius įtaką, o tas tik į gerą, nes pastarieji juos daro geriausiai, kiek man teko matyti. Keletas efektų jau atrodė ant „nupigėjimo“ ribos, bet viskas išlaviruota labai taikliai, nepersistengta ir gauname puikią demonišką vaiduoklių istoriją su mįslinga pabaiga (taip ir nesupratau kodėl pabaigoje taip nutiko). Veiksmas vyksta tūkstantis aštuonišimtai kažkelintais, kai gaujelė banditų, parodę mums puikią gore-western sceną ir pasigrobę pinigus pasislėpia name, apsuptame kukurūzų lauko, ir turi praleisti ten naktį. Beabejo juos ima kamuoti ne tik aukso pasidalinimo klausimas, bet ir namo praeities paslaptys. Skamba gal ir banalokai, bet žinokit iš tikro visai pusė-velnio siaubekas. Jei dar žiūrėti per kokį namų kiną, vienam, nakti ir bla bla tai turėtų tikrai neblogą įspūdį palikt. Nors ir kiek pakelsiu pažymį, bet... aštuntukas :) 8/10

2007/06/12

VIDEODROME


Na kiek teko pamatyti Deivido Kronenbergo filmų - visi buvo keistoki. Daugelio matytas "Musė" ("The fly") turbūt toks labiausiai siaubekas iš tų, kuriuos mačiau aš. Kiti buvo mano jau ankščiau aprašyti THE BROOD, SCANNERS ir per teliką matytas CRASH. Tikrai keistoki, neįprasti filmai, bet turintys nepakartojamą, gilią, įtraukiančią atmosferą, priverčiantys susimastyti kiek labiau nei eilinis horroras. Ne išimtis ir VIDEODROME. Pažiūrėjęs labiau atkreipiau dėmesį į tai ką pajutau, negu į tai, ką supratau, nes supratau tikrai nę viską. THE BROOD žiūrėjau keletą kartų, kad viską supraščiau kiek geriau, gal kada reikės ir šį dar kartą pažiūrėti. Tačiau nepagalvokite, kad čia kažkoks labai jau paslaptingas videomenas, tai normalus filmas. Persipinę sci-fi, horror žanrai ir sudaro tą "Kronenbergišką" nuotaiką.
Filmas pasakoja apie vyrą (kūrį vaidiną James Woods, kietasis "Vampyrų" žudikas ir metantis rūkyti dėdė iš kątik mano žiūrėto "Cat's eye") dirbantį tv kanalo, rodančio pornografiją ir smurtinį stuffą, direktoriumi (ar panašiai), kuris renkasi ką paleisti į eterį ir "nupiratauja" iš kažkokio koduoto signalo snuff vaizdus, kuriuose kankinama ir žudoma moteris. Ta programa vadinama "Videodromu". Tais vaizdais jis labai susižavi, ima aistringai domėtis, lysti gilyn ir atranda, kad "videodromas" yra daug daugiau nei tik smurtinis filmas... Daugiau negaliu spolerinti, bet patikėkit, tikrai verta pamatyti "videodromą".
Nors ir keistai kuria šis režisierius, tačiau dar nė karto jis nėra manęs nuvylęs. Ir nors trijų jo filmų iš eilęs tikrai neiškesčiau, tai tikrai ne dėl to, kad jie blogi. O dėl to, kad niūrūs, sunkūs ir gilūs. Dedu vilčių į dar nematytą Kronenbergo kūrybą, o jūs sukluskite jei nematėte šito. Tikrai stipri, fantastinė istorija apie naujuosius laikus ir mus, jais gyvenančius.

2007/06/11

CAT'S EYE (Stephen King)


Na jau esu pratęs, kad Styvenas Kingas yra gero produkto ženklas. Ypač jeigu jis pats ir parašė screenplay'jų, kaip yra ir šiuo atveju. "Cat's eye" - ekranizacija trijų Kingo novelių. Visos istorijos supintos bėgiojančio katinėlio, kuris viską mato ir visur dalyvauja. Kačiukas tikrai mielas. O istorijas tai pažinau tik dvi, kurias teko skaityti mažam. Atrodo viena vadinosi "Korporacija: meskime rūkyti", o kita "Karnizas" ar kažkaip panašiai. Trečia istorija jau visai į vaikiškos pasakos motyvus nupuola, bet iš tiesų vistiek labai smagiai žiūrisi. Šiaip istorijos tokios gan Tarantiniškos, smarkiai nepagailėta juodojo humoro, absurdiškų scenų. Kaip toks produktas, tikrai manau vertas dešimtuko. Smagus, paprastas ir genialus.

2007/06/10

XTRO


Keistas šitas filmas: kažkoks klounas, šlykštūs ateiviai, telekinezinėmis galiomis valdomi žaislai, įkyri kaimynka plaktuku traiškanti gyvates ;) ... visokių keistenybių čia yra. Nuotaika irgi įvairi, tai biški juokinga tai jau visai rimta, tai drama, tai jau kažkoks sci-fi...
Mano ir paties nuotaika bežiūrint dažnai kito, buvo tai įdomu, tai nelabai, bet pabaigoje, kai viską galvoj sukračiau - įspūdis neblogas. Yra čia ir daug prie ko prikibti ir ką pagirti. Filmas senas - 1982, tą reik žinoti prieš žiūrint. Yra gan atvirų sekso scenų, truputis goro, daug fantastikos. Šiaip tai nepasirodė filmas labai jau kažkoks įšskirtinis. Tiesiog kiek keistas, tad nelabai ir turiu ką čia pasakyti. Ką tikrai norėčiau pabrėžti, tai tą, kad vaidyba man labai patiko. Kažkokia realistiška pasirodė, kas ne taip jau ir dažnai pasitaiko tokiuose filmuose.

P.s.:
O už patį filmą tai dar keiščiau pasirodė, kad veikėjai kartkarčiais nei iš šio nei iš to prabyla vokiškai. Kas čia? Su failu kažkas? :) Labai įdomus reiškinys, ir regis jau man antrą kartą taip papuola... :/

2007/06/09

SEE NO EVIL


Grupelė vaikinų ir merginų kalinių (labiau primenančių studenčiokus), pagal kažkokią pataisos programą važiuoja pavalyti viešbučio, kad sutrumpinti savo kalėjimo laiką. Ir asilui aišku, kad sudegusio viešbučio restauravimą reiktų pradėti ne nuo tualeto plovimo, bet kūrėjams, o ir veikėjams tas matyt nedaėjo. Tada iššoka piktas dėdė su kabliu ir visus muša. Tada daug bereikalingo mirgėjimo, debiliško lakstymo, tupų dialogų ir dar tupsenė atomazga, kuri buvo aiški jau pačioje pradžioje. Jei pradžia dar dar pakenčiama, tai žiūrint šį filmą kuo toliau, tuo darosi lėviau ir paskutinis pusvalandis virsta tikra kančia. Absoliučiai nuspėjamas, visiškai banalus amerikoniškas šūdas vaikams pagasdinti. Geriau jau teliką pasižiūrėti :E Atsiprašau už cininzmą, bet tokie filmai mane itin pykdo :)

2007/06/08

HOSTEL : PART 2


Kiek teko girdėti nuomonių apie "HOSTEL" , tai kažkodėl jos visos prieštaringos. Vienas iš tų "love it or hate it" filmų. Dar neteko girdėti, kad kas būtų abejingas, visiems arba patinka arba ne. Na aš gal būsiu nepopuliarioje pusėje, bet man HOSTEL - labai patiko. Tikrai geras tas filmas. Suprantu argumentus ir tų, kurie pasisako "prieš", tačiau manęs jie neįtikina. Man HOSTEL buvo ir žiaurus ir kietas ir įtraukiantis ir tt. Ypač man patinka ta mintis, kad sadistai yra būtent išpindėję turčiai, nebežinantys kaip išsidirbinėti. Jei kur nors ir yra toks hostelis, o aš neabejoju, kad yra (realybėje jis turbūt daug tamsesnis ;) tai kankintojai jame tikrai nužmogėję turtuoliai ;)
Dabar draugas atnešė cd-r'ą su HOSTEL 2 workprint versija. Kaikur dar nesutvarkyti efektai, nesuvestas garsas, apačioje užtušuotas copyright'o užrašas bet šiaip tikrai geros, žiūrimos kokybės kopija. Tad sėdom ir su malonumu sužiūrėjom. Galiu pasakyti lygiai tą patį, ką ir apie pirmą dalį. Viskas panašu, išlaikyta nuotaika. Tiem kam patiko pirma dalis, patiks ir šita... ir atvirkščiai. Yra pora tikrai kvapą gniaužiančių kankinimo scenų, neblogai įpinto juodo humoro. Tiesa gal kiek daugiau "teisybės" (blogiukai pagydomi savo vaistais), kuri atrodo šiek tiek netikroviškai, bet visumoje tai tikrai geras tęsinys. Galas galėjo būti labiau efektingas, bet tingiu dabar kabinėtis prie visko. Lūkesčius tikrai pateisino, o tik to aš ir tenorėjau. Gera pramoga prieš miegą nemalonių vaizdų mėgėjams. 8/10

CAMP BLOOD













Pagal tai ką buvau trumpai paskaitęs apie šitą filmą tai tikėjausi išvysti visišką tragedija :) Na praktiškai taip ir buvo. Tačiau reikalas tame, kad man patiko. Man patinka kartais tokie filmai-šiukšlės ir CAMP BLOOD man pasirodė visai prikolnas :) Akivaizdu, kad biudžetas buvo minimalus. Tikrai visiškai absurdiškai, mėgėjiškai viskas padaryta, vaidyba vietomis net iš koto verčia, bet aš visai neblogai praleidau laiką su šitu filmu. Prisijuokiau nemažai :) Tokie filmai vadinami "So bad, - it's good". Šito filmo tragedija tame, kad jį bandyta padaryti rimtai, reikėjo daryti komediją tai būtų tikrai jėga. Na bet ir dabar tokia savotiška komedija gavosi :) Visgi retkarčiais, jei prisitaikai prie šito filmo nuotaikos tai kartais šmėkšteli jog visai normalus jis :D Bet tas klounas, tie žviegimai, pasikartojantys aktoriai, siužeto subtilybės... Na nežinau. Man tai labai patiko :) Bet čia tik tiem, ką visoks šūdas žavi, nes kaip rimtas filmas - jis vertas mažiau nei nulio.

Išmokau daryti screen'us todėl padariau keletą. Manau dažniau taip darysiu su retesniais filmais, kaip šis. Ir naudos iš mano šito blog'o daugiau bus ir šiaip gal įdomiau.

2007/06/06

The ABANDONED

Jei neklystu, tai jau ketvirtas ispanų režisieriaus Nacho Cerda filmas, tačiau pirmasis pilnametražis. Ankščiau du mano matyti jo AFTERMATH ir GENESIS man buvo tiesiog genialūs, užtai į šitą dėjau daug vilčių. Nors jau teko girdėti, ir savaime suprantama, kad čia nepamatysim nieko panašaus į "Aftermath", visgi labai įdomu, ką pamėgtas režisierius paleido į platesniuosius vandenis. The ABANDONED jau toks labiau siaubo filmas, ta prasme, toks siaubo filmas, kokius visi įpratę laikyti siaubo filmais. Tamsus, niūrus, baisus ir labai nuotaikingas, ta prasme, kad turi savo nuotaiką. Toks sakyčiau beveik grynai atmosferinis, tad būtina jį žiūrėti gera kokybe ir geriau per kokį namų kiną, vienam, nakti ir užsitraukus užuolaidas.
Nuo pat pirmos akimirkos į akis krenta niūrios spalvos. Net scenose, kuriose vaizduojama saulėta diena, geras emocijas keliančių vaizdinių - nė kvapo. Viskas kažkaip pilka, tarsi lauktų kol įvyks visas šūdas. Kas link atmosferos tai tikrai super padirbėta. Jau senesniuose šio režisieriaus filmuose buvo matyti, kad tam skiriama itin daug dėmesio. Tas pats galioja ir su garsais bei muzika. Viskas labai subtilu, visko tiek, kiek reikia.
Siužetas gal ir ne pats originaliausias, tačiau filmas labai įtraukia. Nėra daug bereikalingų įžangų ar kažkokio realybės vaikymosi, skeptikų burbėjimams pateisinti. Nuo pat pradžių viskas gan paprasta. Namas, paslaptis, vaiduokliai ir tt. Tačiau po to viskas ima painiotis, paprastas vaidenimasis įsibėgėja ir pamažu virsta tikru košmarišku sapnu.
Filmas aišku ne toks stiprus, kaip "Aftermath", tačiau jų netgi lyginti negalima. Visai kita koncepcija, visai kita pakuotė, visai kitas tikslas. Taigi vistiek labai palaikau šitą režisierių, teneapleidžia jis siaubo temos, tuomet dar labai gerų filmų jis mums padovanos ateityje.
Nusivilti tikrai neteko jokia prasme, be abejonės vienas geresnių 2006-ųjų horror produktų.

2007/06/05

TERROR FIRMER (Troma)


Kas yra TROMA, jau nesivarginsiu aiškint, o štai čia - vienas geriausių jos produktų, kiek man teko matyti. Vėl peržengtos visiškai visos ribos, vėl kai jau pagalvoji, kad matei viską, tai gauni dar kibirą tiesiai į snukį ir vėl ploju rankutėm ir rašau 12/10. Tiesą pasakius man taip patiko, kad visiškai nežinau ką ir parašyti. Šitą filmą pamatyti būtina. Veiksmas vyksta filmo kūrimo aikštelėje, gaunasi toks filmas filme. Čia TROMA vėl nebijo liaupsinti savęs ir pusė filmo yra apie tai, kokie jie "Troma" :) Na, bet jie sau tą gali leisti ir tas visai netrukdo. Čia sutiksite daugybę matytų Tromos veikėjų, patį Loydą Kaufmaną (aklą režisierių lol) ir tarp jų siautėjantį tikrą žudiką maniaką. Kaip ir Citizen toxie, čia visko prikišta tiek, kad turbūt dar reiks žiūrėti keturis kartus, kol sugaudysiu visus juokelius.
Tobulas nepriklausomo kino spjūvis visiems į veidą. Šedevras.

2007/06/02

A TALE OF TWO SISTERS


Likau nieko nesupratęs... Viskas labai užpainiota, sumaišyta. Keblu, tačiau intriguoja. Filmas ne iš tokių, kurie greit išgaruoja. "Tale of two sisters" palieka daug klausimų, neaiškumų ir peno apmastymams. Kaip čia iš tiesų viskas buvo? Susirūpines nulekiu į IMDB ir pasirodo, kad ne aš vienas čia toks durnas. Šitas filmas iš tiesų sąmoningai suviniotas taip, kad po pirmo karto liktum nieko nesupratęs. Va čia radau visus paaiškinimus, atsakymus į kiekvieną neaiškumą galinti kilti žiūrovui. Viską atsispausdinau ir radęs minutę laisvo laiko, būtinai perskaitysiu, nes jaučiu, kad už šios paslaptingos istorijos tikrai yra kažkokia giloka mintis, kurią man noris išsiaiškinti. Reikės ištirti...
Nors šiaip būna, užknisa tokie filmai kur nieko nesupranti, be atskiro knaisiojimo, tačiau šito nepavadinčiau vienu iš jų. Jis vertas pažiūrėjimo, net jei kažko ir liksi nesupratęs. Yra neblogo siaubo, gera vaidyba, nuotaiką turinti aplinka, suktas siužetas, subtilios detalės. Užkliūti gali tai, kad viskas ištįsę, veiksmo ne per daugiausiai, visumoj gan ramus ir mieguistas filmas. Tačiau viską susumavus, įspudis lieka geras, o kai iki galo perprasiu istoriją gal bus dar geresnis. Šitą filmą gal net reikėtų pažiūrėti ne vieną kart. Tik šiandien jau tikrai to nedarysiu ;D
Kadangi kolkas turiu tik estetinį įspūdį tai nieko konkretesnio kolkas lyg ir negaliu pasakyti, bet, kad geras filmas tai užtikrinu. Pasilieku teisę papildyti šį post'ą jei vėliau kils kokių naujų minčių......