☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2007/09/26

TURISTAS


TURISTAS - Skamba Lietuviškai :) Neapsidžiaukit, čia portugališkai :) Filmas tai holivudinis. Na, o jei lietuviai tokį išspaustų tai gal ir geriau būtų galimą jį vertinti...
Kadangi tai dar vienas naujas (2006) filmas su jau juokinga siaubo filmų scenarijaus kliše tai tikėjausi visiškos tragedijos. Čia pasirodė ne viskas taip blogai kaip galėjo būti, tačiau visvien nieko įpatingo. Dažnai pasitaikantis pabodes nuspėjamas siužetas - burelis jaunuolių turistaudami papuola į žmogžudžių pinkles, tačiau tikrai ne blogiausias tokio žanro filmas. Čia viskas taip daugmaž dar realu, yra pora reikalą gelbstinčių brutalių žmogžudyščių.. Bet jei pieščiau filmo kreivę tai ji keliautų tik žemyn. Atrodytu taip: visai įdomu -> nelabai įdomu -> na jau galėtų ir baigtis. Daug nėra ką pasakyti. Jeigu jau labai nėra ką veikti tai visai neblogai susižiūri iš tiesų. Atrodo jau ne kartą esu taip rašęs, bet - Gal kažkam mažai "siaubekų" mačiusiam, net ir gilesnį įspūdį paliktų, bet rytoj jau manau vargiai atsiminsiu apie ką ten buvo. Tiesa sakant užtenka pasižiūrėti vien treilerį, kad ramia sąžine galėtumėte sakytis matę šitą filmą. 6.5/10

2007/09/19

ALONE


Sukluskite mėgėjai išsigasti. Kad ir kaip sunku būtu ištarti, - laikas įsiminti Tailandiečių režisieriaus Parkpoom Wongpoom pavardę, nes kartu su kolega Banjong Pisanthanakun jis pristato antrąjį savo filmą - "Alone" ("Faet"). Jo debiutas buvo vidurius traiškantis SHUTTER - Vienas baisesnių mano matytų filmų ever, todėl į antrąjį darba dėjau itin daug vilčių. Na, nusivilti neteko. Visi pripažįsta ir jau bereikalinga kartoti, kad azijiečiai vaiduokliais gasdinti tikrai moka. Taigi jei norite išsigasti - žiūrint ALONE tikrai pavyks. Beabejo, efektui sustiprinti reikalingi ir klasikiniai siaubekų žiūrėjimo įpatumai - vienas namuose, vakaras, išjungtos šviesos, didelis garsas etc. ;) Šiaip sakyti, kad filmas perspjauna SHUTTER, tikrai negtalėčiau. SHUTTER man gal net labiau patiko. Tačiau drąsiai galima juos abu dėti į tą patį stalčių, nes neišeina ir pasakyti, kad čia kažkas praščiau. Filmo koncepcija praktiškai tokia pati, skaudūs įvykiai praeityje - piktos vėlės šiandien - arbatą laistantis žiūrovas šokinėjantis ant sofos. Šitame filme gal šiek teik daugiau dramatizmo, pati istorija tokia skaudesnė, liūdnesnė...
Galima imti kabinėtis, kad visi tie asian horror per daug panašūs vieni į kitus, bet kol jie sugeba užvirt man jauduliuką, tol ant jų neburnosiu.
Bežiūrint kilo mintis, kad šito filmo receptas buvo sumesti į puodą A TALE OF TWO SISTERS ir THE EYE. Gavosi kažkas panašaus į šitų filmų mišinį. Na bet režisieriui (-iams) galima tik nusilenkti ir pašūkauti paskatinamų žodžių. Šiknon vagį-perstatinėtoją holivudą, kuris nebemoka gasdinti. Yra kas daro tai išties gerai. ir 9/10 tik dėl to, kad man SHUTTER patiko šiek tiek labiau. Gali būti, kaip man dažnai būna, kiek apvirškinus filmą nuomonė dar labiau pagerėja.
Įspėju - Treileris - neblogas spoileris, parodo praktiškai visas baisiasias filmo vietas tai jei nenorit gadintis siurprizų, gal geriau ir nežiūrėkit.

2007/09/17

NIGHT SKIES


Dar vienas naujas filmas ir dar vienas visai neblogas. Toks truputi cheesy, mažo biudžeto, bet tikrai turi savo šarmo. Nors vaidyba, kaikurie efektai, ar kitos spragos kartais ir užkliūna, tačiau yra labai gerų vietų. Porą kart smagiai nugasdina, paskui ir smarkaus žiaurumo įmaišo, viskas įpakuojama į "tikrų faktų" dėžutę ir bendram kontekste gaunasi visai neblogas žiuralas. Dideli logikos ieškotojai ar mokslinės fantastikos gerbėjai gali nusivilti, mane irgi sunervino taip pat kaip visur vaizduojami ateiviai ir dar keletas dalyku, bet šiaip ne tame čia cinkelis. Iš tikro tai ne stebuklas, bet su draugeliu kremtant čipsus, geriant alų ir smagiai komentuojant tai maloniai prabėgo. Tiems kam patinka mažo biudžeto horror'as manau turėtų patikti, kaip ir man.
Šis filmas privertė prisiminti mane 1992-ų televizinį filmą INTRUDERS, kurį žiūrėdamas mažas per teliką šikau į kelnes ir po to negalėjau užmigti. Jaučiu dabar atrodys šūdukas, bet vistiek reiks atsisiūst ir prisimint ;)
Dėl tikrų faktų tai čia jau kiekvieno reikalas tikėti, ar ne. Prieš kokius metus skaičiau tokią Lietuvišką knygą "NSO KASDIENYBĖ". Gėda - autoriaus dabar nepamenu, bet paieškos sistema man sufleruoja, kad Tai Kazys Paulauskas, veikiausiai taip ir yra. Tai vat, kas domisi panašiom temom, visai rekomenduočiau paskaityt, įdomių teorijų ten yra.

2007/09/09

OPEN WATER 2: Adrift

OPEN WATER buvo filmas neva grįstas tikra istorija apie porelę, kurie kvailo nesusipratimo metu lieka vieni vandenyne. Tas filmas man labai patiko, grynai psichologinis, kraupus, tragiškas. Dabar pažiūrėjau ir jo tęsinį "Adrift". Kaip tęsinys tai tikrai labai geras. Kažko stebuklingo nereikėtų laukti, nes istorija gan paprasta, bet man tai tikrai labai patiko ir paliko įspūdį. Dar kart įrodyta, kad susukti gerą juostą, visai nebūtinas milijoninis biudžetas ar daug spec. efektų. Pakanka tinkamai pateiktos stiprios istorijos. Pirmoje filmo dalyje porelę paliko nardymo grupė. Šitoje, būrelis draugų nutaria išsimaudyti iššokę iš jachtos atviroje jūroje. Kadangi ne visi jų pasižymi proteliu, atsitinka taip, kad visi iššokę supranta, kad nebėra kaip įlipti atgal. Vienas asilas gadina reikalus kaip tik įmanoma ir pamažu situacija darosi nebejuokinga. Liūdna, bet dažnai gyvenime tragedijos ir nutinka per tokius kvailus nesusipratimus, kurie gali atrodyti kaip nereikšmingos smulkmenos, kol pats nepakliūni į kokią bėdą. Keiki filmo herojus už jų kvailus poelgius, bet ką pats žinai kaip elgtumeis atsiduręs tokioj situacijoj. Reikalai prastėja, viskas tampa graudu ir dramatiška.
Galima paieškojus rasti nemažai trūkumų, tačiau mane laikė prikaustęs filmas ir šiek tiek net sukrėtė. Pagalvoji apie meilę savo artimui ir prisimeni, kad gyventi gera ;) 9/10

Treileris vokiškas nes filmas vokiečių, bet aš tai žiūrėjau anglų kalba.

DISTURBIA

"Disturbia" gan naujas, šių metų filmas ir tiesa sakant, visai neblogas. Pastaruoju metu kažkaip išvengiu šlamšto. "Disturbia" tai trileris paaugliams apie vyruką, kuris nuteisiamas trims mėnesiams namų arešto aptinka, kad jo kaiminysrėje gyvena žudikas - maniakas. Šiaip pirma valanda filmo visai neprimena siaubeko. Tai daugiau vaikinuko nuotykiai namie, ką jis susigalvoja veikti, kompiuteriniai žaidimai, besimezgantis romanas su atsikrauščiusia nauja, žavia kaimyne. Pagalvojau, kad galėjo gautis visai faina drama jaunesnio amžiaus žiurovams. Deja, tokiu atveju aš nebūčiau pamatęs šito filmo ;) Yra šmaikščių momentų, bičiukas gerai vaidina, todėl žiūrėti nenobuodu, veiksmas tikrai įtraukia. Vėliau, kai jau prasideda žudynės, situacija irgi laikosi visai stabili ir dėl to visumoje gaunasi tikrai neblogas filmas tarp naujojo šlamšto krūvos. Aišku ne stebuklas, bet kaip toks kurį įdomu vieną kart pažiūrėti, manau visai nusipelnė 8/10.

2007/09/06

1408


1408 - Naujas filmas sukurtas pagal siaubų karaliaus - Styveno Kingo romananą. Jis pasakoja apie rašytoją (dažnas personažas Kingo istorijose - veikiausiai dėl to, kad artimas), nakvojanti viešbučiuose, kuriuose neva vaidenasi ir vėliau juos aprašinėjanti. Taip rašytojas tik semiasi įkvėpimo, nes išties jam dar nėra teke pamatyti nė vieno paranormalaus reiškinio. Tačiau kas ieško - tas randa. Veikėją pavilioja mįslingas, kruvinomis istorijomis apipintas kambarys, numeriu 1408, esantis "Dolphin" viešbutyje, New York'e. Kad ir kaip aplinkiniai bandė jį perkalbėti, tačiau jis vistiek buvo nutaręs trūks plyš ten apsigyventi, tad taip ir padarė. Jau pirmosiomis viešnagės tame kambaryje minutėmis rašytojui išlakstė juokai, tačiau išeiti iš jo pasirodo sunkiau negu į jį patekti.
Istorija gal ir paprastai sugalvota, bet Kingas moka gerai viską išmastyti, todėl ir tokia parasta istorija gali virsti dusinančiu, itraukiančiu košmarišku sapnu. Tikrai nesinorėtų papulti į veikėjo vietą.
Vaidyba nebloga, be to, gan stiprų įspūdį daro jau pati "kambario" koncepcija. Baisu ne vien siaubų, kurie dedasi kambaryje, bet ir to suvokimo, kad esi įkalintas. Kyla jausmas, kad ir tu uždarytas kartu su herojumi, atsiranda klaustrofobiškas nerimas. Nuostabu, kad filmas, kurio veiksmas vyksta praktiškai vienoje vietoje, gali šitaip prikaustyti dėmesį ir užgniaužti kvapą.
Susimastai, kad mes bijome pabaigos dėl to, kad nežinome kas ten mūsų laukia, bet iš tiesų baisiausia būtų gyventi amžinai, užstrigti pasikartojime, niekada neišsilaisvinti. Tai dar viena versija kaip galėtų atrodyti pragaras, manau tikrai verta žiūrovo dėmesio. 9/10

2007/09/03

DEAD SILENCE


Prieš žiūrėdamas šį filmą praktiškai nieko apie jį nežinojau. Pasirodo vis dar būna tikro horroro. Paprastas, gal net kiek vaikiškos pasakos stiliaus turintis, tačiau baisus, šiurpus ir tyras siaubo filmas. Jis nors ir visai šviežias (2007), tačiau turi visą tai už ką mylime old-school'ovą siaubą. Nuo pat filmo pradžios iškart kala šiknon, nemala šūdo. Veiksmas labai įtraukia, daugybė vietų priverčia kruptelti, išlaikomas susidomėjimas ir "excitmentas". Visas pateikimas, atmosfera, muzika, montažas, siužetas, - viskas beveik nepriekaištinga. Ir nepastebėjau, kad kas būtu kopijuojama, kad ir kaip visi myžtu "kaip sunku šiais laikais sugalvoti kažką naujo". Spyris į šikną visiems "remeikams". Aš labai maloniai nustebintas.
Ir tik dabar, kai jau rašau šį post'ą, ant plakato pamačiau, kad tai filmo SAW kūrėjų darbas. Ką gi... Lenkiu galvą prieš tą chebrą. Matosi, kad žino ką daro.
Paprastas ir dėl to genialus, tikras siaubo filmas. 10/10

TEXAS CHAINSAW MASSACRE: The Beginning

Naujausia - 2006-aisias sukurta "Texas Chainsaw Massacre" dalis - The Beginning (Pradžia). Nors tai turėtų būti visos šios velniavos priešistorė, bet iš tikro tai tik dar vienas to paties klasikinio siužeto atkartojimas. Visai neoriginalus, nuspėjamas, eilinis amerikanskas slasheris su labai mažai ugnelės. Tiesa sakant tai aš ir nesitikėjau pamatyti čia kažką stebuklingo. Būtent tai, ką čia pamačiau ir tikėjausi pamatyti. Nėra pats blogiausias filmas, visai tinka laikui prastumti. Tačiau rimtesnį įspūdį padarytu nebent žmogui iki šiol nemačiusiam nė vieno "Skerdyniu benzopjūklu" filmo. O jų, mano galva yra bent šeši. Nors čia ir atkartota dauguma 1974-ųjų šedevro fintų, visgi originalaus filmo atmosfera visai pamesta. "Skerdynės" pritaikytos "vidutiniškam" žiūrovui, kuris vedasi panelę į kino teatrą su mintim, kad išsigandus ji arčiau prisiglaus :)
Į galą jau visai nusibosta, bet ko čia ir norėti... gero čia nebent tiek, kad smagu žiūrėti kaip kamuojasi gražiaveidžiai amerikoniukai ;) bet tiem, kuriem patiko 2003-ųjų remeikas tai turėtu sulysti ir šitas. 5... nu gal vargais negalais 6/10