☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2014/09/10

EDGE OF TOMORROW

Pykšt pokšt! Norėčiau pradėti nuo to, kad Tomas Krūzas yra lopas ir man nepatinka. Dėl to mane erzina, kad jis vaidina naujuose, didelio biudžeto fantastiniuose filmuose. Aišku ir ta fantastika atitinkamo lygio, pabaigus byrėti visiems blizgučiams nugrimzta užmarštin, tačiau nejau nėra jokio kito pagyvenusio vyriškio holivude, kurį būtų galima įvilkt į roboto kostiumą prie žalio ekrano? Dėl pagrindinio vaidmens ir labai šlykštaus treilerio tikrai nesitikėjau iš filmo daug. Maniau bus kaip Oblivion ar dar blogiau, kur pradžioje įspudis lieka tikrai neblogas, o vėliau pamąsčius išlenda visos išmatos.

Tačiau bežiūrint šitą skaitmeninę trydą, dar kart supratau, kad nereikia pramoginių, popkorninių filmų lyginti su intelektualia moksline fantastika, o poto puršktauti kaip čia kažkas buvo kvaila, nelogiška ar per-daug-patogu scriptui. Pramoginiais filmais reikia mėgautis tol, kol juos žiūri, gana primityviam lygmenyje, kaip kokiu kūnišku malonumu. Iš esmės gal tai ir yra tokia video-masturbacija smegenims, padedama į šalį vos iššovus paskutiniams saliūtams. Taigi jei imant šitą filmą vien tik kaip pramogą, pramoga puiki ir man negėda pasakyt, kad buvo tikrai labai smagu. Be alkoholio.

Svajojot kada nors, berniukai, apie tai, kas būtų jei gyvenime būtų continue, kaip kompiuteriniam žaidime? Kreti sau ką nori ir užsimušęs vėl pradedi veiksmą iš naujo, toje pačioje vietoje. Oi ko aš pridaryčiau, jei būčiau užtikrintas, kad nebus jokios atsakomybės... Fantazija lėktų toli, bet čia ta švilpiko diena Kukurūzui išpuolė ne kokia, - jis turi eiti į futuristinę d-dienos versiją ir prancūzijos paplūdimyje susikauti su fantazijos stokojančių žmonių, kompiuteriu nupaišytais, ateiviais-kalmarais-robotais. O tada pif paf, bum bum, pykšt pokšt, tralialia, robotai, juokeliai, meilės romanėlis, dega Londonas, skęsta Paryžius, pasipila visokiausios smagios ir liūdnos klišės, o tuo met filmas baigiasi, itin nuspėjamu happy endu. Gerai įtėškūs kraujo gal būtų galima buvę išlaužti Starship Trooperišką sarkazmą, tačiau deja.

Po pastarosios pastraipos turbūt turėčiau pilti labai nekokį balą ir išpeckiot viską rudom spalvom, tačiau stop. Negalima sakyti, kad filmas yra šūdas, jei jį žiūrėdamas apturėjai puikų laiką! Kas paskaitot šitus reviuvzus, žinot, kad nesu nosį užraitęs, gudrus, 'daug išmanantis' kino snobas ir dažnai vertinu pramogą vien už ją pačią. Kad ir koks tūpas ar žaislinis būtų tas Edge of tomorrow, kad ir koks durnas lopas būtų Tomas Kruzas, kad ir kokie neoriginalūs ir pilki būtų tie kompiuteriniai padarai, gera pramoga pažadina manyje vaiką. Vaiką, kuris moka džiaugtis paprastais dalykais. Ir vaikai nejaučia gėdos, kad jiem džiaugsmą teikia, kažkas labai paprasto ar net prasto, jie tiesiog viso to dar nesugadinti ir džiaugtis moka. Dėl to ir aš džiaugiuosi šitu seansu, gaila tik, kad uberšūdinas treileris atbaidė nuo kino teatro.
Kai norėsit tuščiagalvės, bet smagios pramogos - Tomas Krūzas jums padės visados!

7/10

2014/09/08

LOS ULTIMOS DIAS

Kažkaip netikėtai jutubas "pasiūlė" treilerį ir jame iškart užkabino vienas dalykas: Barselona.
Barselona dega, rūksta, apleistos gatvės ir neaišku kas nutiko... Dievinu kai filmų veiksmas vyksta pažįstamuose europos miestuose, vien jau tai savaime duoda daug žavesio, o jei dar ir pats filmas geras, kaip beje pasisekė šįvakar, - seansas - tyras malonumas! Taigi kažkas masiškai negero nutinka, nesakysiu kas, nes žinant galima pamesti dalį kaifo, bet bent pasakysiu, kad kažkas neklišiško ir naujesnio. Kas yra tikrai šaunu!

Atmetus miestą ir idėjos šviežumą, filmas yra gan paprastas, jausmingas, post-apokaliptinis išgyvenimo nuotykis. Nieko itin blatno, bet tikrai neprastai, palyginus, kad ir su kai kuria, nesena, pelninga holivudo produkcija. Kūrėjai beje tie patys, kurie sukurpė Carriers. Kažką gal būsit matę ar nujautę, kažkas pasirodys nauja, taigi bendrai būtų gal tiesiog paprasta, gerai padaryta sci-fi drama... Vietom griebianti už širdies, vietom gal kiek ir apsileidžianti, tačiau čia pridedam biški siaubo, nuostabią lokaciją, originalią ir gal kiek metaforišką idėją, gerą atmosferinį garso takelį ir patiekalas gaunasi tikrai labai europietiškai skanus. Paskutinės dienos - muy buena!

8/10

THE DEAD 2: INDIA

Zombiai ir vėl baisūs, ačiū anglams, broliams Fordams. Daug šį kart nerašysiu, nes didelę dalį to, ką norėčiau pasakyti, jau užrašiau pirmosios dalies apžvalgoje. Jei atsidūrėte čia ir dar nesatę matę pirmosios dalies, tiesiog imkite ir žiūrėkite abi. Čia turime dar daugiau lygiai tokio paties gėrio, tik iš afrikos veiksmas persikelia į kitą karštą ir egzotišką vietą - Indiją. Jau vien tai žiauriai intriguoja, Indija ir be zombių verda kaip neblogas pragarėlis žemėje, su savo populiacija, nuolatiniu chaosu ir palaidais kontrastais, tačiau čia įmetus dar gero horroro - atsiranda aukso vertė.

Laukta ne veltui. Visas tas old skūlinis, kraupių zombių prakeikimas susimaišo su stulbinančiais Indijos gamtos ir miestų vaizdais. Išgaunama unikali blogo sapno atmosfera ir tie lėti, baltaakiai mirusieji sudaro visišką kraupumą. Gal kas norės, galės pasikabinėt prie indų aktorių vaidybos ar pagrindinio veikėjo pilkumo, tačiau man bendra atmosfera, stulbinančios lokacijos ir idealiai padarytas siaubas viską atperka. Labai norėčiau matyti šią sagą tęsiamą tų pačių kūrėjų, žiūrėčiau dar ne vieną tokį horroro šedevrą. Tik nekantraučiau sužinoti, kur toliau plis virusas: Europa? Tolimoji Azija? Australija? Noriu daugiau tokio originalaus, kvapą atimančio ir vizualiai pritrenkiančio horroro!

10/10

2014/09/04

ANGRY VIDEO GAME NERD: THE MOVIE

Pagaliau, po tiek metų, žmogus kuris tiek laiko mane linksmino savo internetiniais video, įgyvendino savo gyvenimo svajonę ir savom jėgom pastatė pilnametražį filmą. Dėl to aš, ir visi kiti fanai pasaulyje, labai šito laukėme, palaikėme ir palaikysime. Filmas buvo, sava iniciatyva, parodytas keletoje dešimčių kino teatrų Amerikoje, dabar jį jau galima atsisiųsti ir internetu. Vėliau, ko gero šį spalį/laprkitį žadama išleisti ir DVD su visa krūva special features'ų, kurį ketinu pirkti, taip paremdamas savo mėgstamą kūrėją, o taip pat siūlau pasielgti ir kitiems fanams. Jei dar nežinote kas tai per daiktas, tiesiog paieškokite jo žaidimų reviewsų youtubėj.

Taigi nekantriai lauktas seansas pagaliau įvyko. Visą meilę ir subjektyvumą atidėjus šalin, turiu pasakyti, kad iš tiesų tikėjausi kiek geriau. Gal ne daugiau, bet geriau. Pirmoji pusė filmo kažkaip erzina, atsiradusi visa krūva naujų personažų išmuša iš vėžių ir atrodo, kad žiūri nebe filmą apie Nerdą, bet tiesiog filmą, kuriame vaidina Nerdas. Tas truputi kliudo, juolab, kad nė vienas iš nepažįstamų personažų man neatrodo nei mielas, nei įdomus. Sunkoka juos jausti ir dėl to, - įsijausti. Tas pats su komedija, subtilia ar ne, komedija yra menas. Jei kažkas atrodo juokingai užrašyta scripte, visai nebūtinai tai atrodys juokinga ekrane ir atvirkščiai. Čia buvo tokių vietų, kur matės, kad turėtų būt bajeris, bet nelabai juokinga dėl aktorių ar kitų aplinkybių. Per visą filmą nuošridžiai šyptelėjau tik porą kartų.

Tačiau tai nereiškia, kad nebuvo įdomu ir net žavinga. Jei pirma pusė filmo atrodė kiek nenatūrali ir gal nuobodoka, antroji parodo kam jie darė visą tą "build up'ą". Prasideda visas veiksmas su tikrai originaliai išsimėtančia istorija, pasipila tie žadėti praktiniai efektai ir jie tikrai atrodo gana nuostabiai, į patį galą manyje atgimsta tas vaikas, kuris viskuo džiaugiasi ir grožisi, tad galiausiai įspūdis lieka neblogas. Ne super wow turbo mega zajabys, tačiau neblogas. Labai smagu matyt visokius referencus ir pažįstamus žmones, smagu, kad filmas nors ir vaikiškas, yra skirtas ne vaikams, o labiausiai patiko monstrų filmų įtakotas Las Vegaso antpuolis. Įdėtas darbas matosi ir tikrai nenueina perniek.

Taigi kas labiausiai nepatiko, tai aktoriai ir kiti veikėjai. Daugumą jų matote plakate, dauguma jų suprantami, kaip esminiai siužeto linijai. Tačiau aš jų tiesiog nepajutau ir nemaža dalis jų buvimo labiau erzino, nei padėjo bendram vaizdui. Į detales nesileisiu, nes bijau, kad pasirodysiu rasistas, misoginistas ir panašiai, tačiau taip nėra :) Lūkesčiai, jei ir ne visi, bet pateisinti. Į galą filmas pamažu atperka savo nuodėmes, tad gal mokytis ir daug šiems, jau patyrusiems, nepriklausomiems kino gamintojams, kaip pirmas toks rimtas projektas tikrai vykęs ir sveikintinas. James Rolfe yra nerealus bičas, kolkas nemačiau dar nieko, ką jis padarė, kas būtų neįdomu ir manau gyvenime jis sukurs dar ne vieną šedevrą. Nepamirškite kaip svarbu paremti nepriklausomus kino kūrėjus, jei ne perkant DVD tai bent doleriu per kick starterį, jei ne doleriu, tai bent žodžio sklaida!

7/10