☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2014/08/31

SIN CITY: A DAME TO KILL FOR

Net devyni metai praėjo nuo filmo, kuris išmokė mane kaip būti tikru vyru ir visų lauktas tęsinys Damutė verta grieko pagaliau ir mūsų kinuose, kažkaip savaitę vėliau nei visur kitur, bet sulaukiau. Su draugais nuėjome į kiną, šį kart net suprantu kodėl 3D ir tas 3D labai gerai prilipo, retas atvejis. Vėl ta nepakartojama Noir atmosfera ir unikalus judančio komikso stilius džiugina akį, tačiau pačios istorijos pirmoje dalyje kažkaip buvo stipresnės.

Labai džiaugiuosi vėl matydamas Marvą, mano mėgstamiausią personažą, kuriam mirtis nesukliudo toliau gerti ir muštis. Bene pagrindinis vaidmuo atiteko seksualiai baidyklei Evai Green, kuri prajuokino abusrdiška sekso scena 300 tęsinyje, o ir čia 90% savo ekrano laiko ji nevilki ničnieko. Papai gražu ir jos tų papų čia tikrai daug, kad abejingų neliktų, bet šiaip iš veido ji toli gražu nėra graži moteris ir mane šiek tiek erzina, kad vaidinti buvo parinkta būtent jinai.

Taigi pagrindiniai trūkumai - Eva Green, silpnesnis storylainas su kartais neaišku kam reikalingais elementais ir kiek antiklimatiška pabaiga, dėl kurios filmas pasirodė pasibaigęs per greit. Norėjosi daugiau, bet gal ponas Rodriguezas ir misteris Mileris ir trečią išpers, tikėkimės šį kart greičiau? Mielai nueičiau. Jei šitus trūkumėlius atidėjus į šalį tai šiaip puikus tęsinys ir širdis vėl džiaugėsi tykštant tam baltam kraujui. Atmosfera atgaminta puikiai, rodos gali užuost cigarečių dūmus ir viskio pirigarą. Smurtas puikus, seksas aistringas ir žmogaus prigimtis nuodėminga. Viskas savo vietoj.

Pakikenom, apsiameizinom, tikrai verta nueit į kino teatrą, rekomenduoju ir jums. Berniukams gal labiau patinka pasakos apie kerštą ir geležines vertybes, bet šiaip manau visi rastų čia kažką jiems idomaus. Jei ne dėl smurto estetikos tai dėl Evos papų, jei ne dėl tų papų tai dėl stulbinančiai atrodančio juodai balto miesto su dangoraižiais ir palmėm. Jei ne dėl palmių, tai dėl priklijuoto Rurkės smakro ir jo literatūrinio murmėjimo monologais. Pirkčiau dvd, žiūrėčiau dar kart ir nešiočiau maikę išdidžiai, be gandono. Dama verta grieko yra verta grieko. Drąsiai mokat už bilietą.

8/10

No comments: