☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2018/02/08

DARK

Po gana kvailoku pavadinimu, slepiasi Netflixo šedevras iš Vokietijos. Jei reiktų papasakoti trumpai, apibūdinčiau taip: Stranger things ne vaikams. Labai panašios sandaros kūrinys, tačiau jokio mielo humoriuko ir erzinančių vaikučių. Čia šuo pakastas laike ir nors man asmeniškai patinka kiek kitokie žaidimai su laiku, linijinis šokinėjimas, bei paradoksai arba kilpos irgi labai įdomu, ypač jei tai gerai padaryta, kaip kad Dark.

Rodos tai pirmasis Vokiškas filmas prodiusuotas Netflixo, o tai irgi jau pasako daug apie užmojus ir kokybę. Girdėjau, kad yra sudubliuota versija, bet nepatingėkite užsidėti titrus.
Gera muzika, atmosferiškas intro, padeda ilgam įsiminti nuotaiką. Yra ir apie ką pagalvoti, krapštomas žmogiškumas, vertybės. Na ir ką jau kalbėti apie tai, kad įtraukia ir nepaleidžia - tai visada gero serialo ženklas. Tik čia skirtumas tas, kad nenueisit sumuštinio nepaspaudę pauzės, visos detalės yra svarbios.

Apart to, kad viskas čia kaip ir cool, mano asmeniniui skoniui iki dešimtuko netraukia, bet nepaisant to, tikrai primygtinai rekomenduoju pamėginti, tiek sci-fi, tiek detektyvų mėgėjams. Net ir gero horroro čia yra. Ir aišku matau jau Season 2 kepa. Gal net ir nereikalinga šiuo atveju, bet kodėl gi ne!

9/10

No comments: