☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2015/02/07

SEPTIC MAN

Susiviliojau, nes pamačiau užrašą, jog kūrėjai tie patys kaip Exit Humanity, tačiau padariau klaidą. Režisierius kitas, tiesiog vaidino tam filme, o nuotaika ir kokybė čia labai toli nuo to. Septic man tai ilgas, didelis nesusipratimas. Porą taškų galima duoti už siurrealistišką, blogo sapno nuotaiką, tačiau jei tai atidėt šalin - lieka visiškas jovalas. Tikra vėmalų krūva nufilmuota, tiesiogine prasme. Tačiau šūdų ir vėmalų rezervuaro neužtenka filmui pastatyti. Čia regis rasta įdomi vieta filmuoti ir skubiai sumanytas virš bet kokio kvailumo ribų esantis scenarijus.

Kažkoks miestelis paplūsta šūdais ir dėl infekcijos visi evakuojami. Vietinis santechnikas pasiunčiamas į (kažkodėl) slaptą "misiją" išsiaiškint kur yra infekcijos šaltinis. Iš pažiūros apleistuose valymo įrenginiuose jis įkrenta į šūdų konteinerį su lavonais ir ten užstringa. Tenai gyvendamas pamažu mutuoja į kažkokį Toxic Avendžerį ir turi keistų kontaktų su keliais "išskirtiniais" vietiniais.

Tikrai labai sunku mėgint nupasakot šitą filmą normaliom sąvokom, sakiniais, nes šiaip tai viskas kas čia vyksta yra totali nesamonė. Jokio priežastingumo, jokio sąlyčio su realybe, jokių, nors kiek logiškų, posukių ar išvadų. Tiesiog ligota ir nuobodi, aukštos temperatūros sukelta haliucinacija su daug beprasmiško purvo. Labai prailgo ir matyt sunkiai užsimirš dėl savo išskirtinumo, tačiau nepagalvokit, kad tai teigiamas dalykas. Nežmoniškai absurdiškas siužetas, veikėjai lyg iššiktos, sudarkytos klišės, gabaliukas to, gabaliukas ano. Filmas apie šūdus ironiškai pats yra kaip šlykštus, rudas šūdas su kukurūzo gabalėliais.
Siūlyčiau vengt šito šūdino nesusipratimo lyg infekcijos.

2/10

No comments: