☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/01/21

THALE

Iš bliakerių šalies, dar vienas originalus ir savotiškas filmukas paremtas skandinavišku folkloru. Ne per seniausiai norvegai džiugino mus troliais, o šį kart pasakojimas apie huldras. Man be galo gražu matyti kaip jie myli savo mitines būtybes ir pristato pasauliui, reiks butinai kažkada aplankyti šitą nuostabią šalį, pamatyti nors kažkiek jų kvapą gniaužiančios gamtos ir daugiau suprasti pačius norvegus, kaip žmones, kurie jaučiu nėra mum, lietuviam, tokie jau ir svetimi.

Žavinga uodeguota miško butybė, visai gražus ir pasakojimas apie ją. Paprastas, kuklus, būtų tilpęs ir į pusvalandį jei po teisybei, nieko čia daug neįvyksta... tačiau neprailgsta, miegosiu ramiai.
Blogiausia tai papuolę angliški titrai, kurie čiūju tiesiog buvo išversti google vertėju. Labai sunku susirankiot ką veikėjai sako iš tų suplaktų bendračių, neskiriant lyčių ir panašiai, tačiau čia mano žiūrėjimo situacijos minusas, o ne filmo. O Thale kaip jau sakiau mielas ir savotiškas. Jei ne kaip istorija tai bent, kaip vaizdinys gražios ir grėsmingos, paslaptingos ir traukiančios girių moters.

6/10



No comments: