☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2007/06/22

STACY: Attack of the Schoolgirl Zombies


Kartais žiūrėdamas keistus filmus imu galvoti, kad su jais viskas gerai, o jau su manim pačiu kažkas ne taip, kad man jie rodosi keisti. Tačiau vis atrandu perliukų, kurie mane įtikina, kad gali būti dar ir dar keisčiau ir vis pakelia tą keistumo kertelę, į lygį, kur mano fantazija neišstengia nunešti. "STACY" - toks "trenktas" filmas, kad pirmą pusę valandos išvis nesuvokiau kaip į jį reaguoti. Absurdiškai juokingas, kažkokio keisto mielumo (net seksualumo) ir beprotybės persunktas, itin atsipalaidavęs filmas. Tinka tikrai ne kiekvienam žiūrovui, nes prie paprastesnio produkto pripratęs žmogus veikiausiai numotų ranka kaip į "nesusipratimą". Tačiau nereikėtų apsigauti, - pamatyti jį tikrai verta. Gal reikėtų tik iš anksto nusiteikti, kad tai nėra įprastas filmas ir leisti sau atsipalaiduoti "iki jo lygio".
Ypač patikti turėtų gore fanams, nes ko ko, o goro, kraujo ir žarnų čia jau tikrai netrūksta. Nušaudomos galūnės, merginų gabalai kraunami į maišus ir deginami bačkose, benzopjūklu perpus perpjaunama galva - tik maža dalis visų "mėsų", kurias būtų galima vardinti. Mėsmalė tikrai užsukta kaip reikiant ir kartais juokas išgaruoja ir imi jausti kaip iš ekrano sunkiasi visiška beprotybė...
Nemažai pasako vienas iš filmo šūkių - "They just want to be loved." Iš čia ir tas meilumas, kurį turiu omeny. Pasakoja filmas apie ateitį, kai visos "koledžinio" amžiaus merginos ima ir virsta zombiais. Tačiau valgo jos ne iš alkio, o iš meilės... :) Dar prieš jom pasikeičiant būna toks "priešmirtinio juoko sindromas" - Tikrai absurdiškumo nepagailėta :) Labai gerų vietelių yra. Taipogi dar įdomus faktas, kad atiduodama duoklė siaubo klasikams - zombių žudimo komanda pavadinta garsiojos "living dead" filmų serijos kūrėjo George Romero pavarde, o "tv parduotuvės" atitikmenyje parduodamas ant rankos užmaunamas benzopjuklas, zombiams žūdyti, pavadintas Evil dead žvaigždės Campbell'o garbei... Na pamatysit patys :)
Filmas turi ir trūkumų. Vienas iš jų būtų labai nevykęs ginklų "kliksėjimo" įgarsinimas, bet tokie dalykai irgi priduoda savotiško žavesio tokio tipo filmams, taip pat kai kurios scenos buvo kiek nuobodokos ir norėjosi daugiau smagybių, ne bet velniai nematė. Savo sultyse jis tikrai labai geras, bet tik gurmanams įkasti tokį daiktą. O mano keistumo sąvoka dar labiau praplėsta, - už ką šiam filmui esu labai dėkingas. Mat traukia mane keistenybės... ;)

No comments: