☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2006/06/13

SILENT HILL. The movie


Silent hill - filmas pastatytas pagal to paties pavadinimo kompiuterini zaidima.
Tai irgi filmas, apie kurio atsiradima anksciau tik pasvajodamom su draugais. Svarstydamaom kaip jis galetu atrodyt, kas ji sugadintu ir kas ne,- kas islaikytu zaidimo dvasia. Mat tiek as, tiek mano draugai buvo (ir yra) dideli zhaidimo fanai, del jo unikalios atmosferos ir nepakartojamu jausmu, kuriuos jis mums sukele. Bei del itin istringancio neiprasto nuotaiku derinimo - juodo siaubo su tykia ramybe. Kroviau i kelnes is dziaugsmo kai suzinojau kad kazkas visdelto emesi perkelti sia siaubo vizija i didiji ekrana.
Na ir kadangi atrodo kad i lietuvos kino teatrus sis filmas greit atkeliauti nezada (o gal ir nezada isvis) ,o sulaukti kol isheis dvd nebeturejau kantrybes,( nors ir be galo norejau pamatyti ji gera kokybe,) teko per atsisiusti silent hill'o screener'i. filmo metu sutraska vienas-kitas cipsu pakelis, atsistoja koks zmogus ir su galva uzstoja ekrana... nu iprastiniai screeneriu bajeriai ;)
Visgi galiu pasakyti, kad net ir itin nekokia vaizdo/garso kokybe, filmas vistiek man tikrai patiko ir sakyciau pateisino lukescius kaip tikram fanui (ko negaleciau pasakyt apie tokias kvailai nevykusias zaidimu adaptacijas kaip Resident evil : apocalypse ar DOOM, kurios buvo mazu maziausiai TRAGISKOS). Islikusi zaidimo atmosfera, prie to smarkiai prisidejo ir muzika, kuri cia beveik nepakeista, o kompozitoriaus Akira Yamaoka talentu man teko isitikint vos pazaidus pirmaja dali. Islikes ir tas fintas kur siauba keicia ramybe ir atvirksciai. Siuzetas irgi panashus kaip zaidime. Jauna dukra kankinasi nuo sapnu apie miesta pavadinimu "Tylioji kalva", jai nepadeda jokie vaistai tad motina is nevilties ima ir patraukia su ja i ta miestuka, kurio zemelapyje net nera pazymeta. Atsitinka avarija, motina atgauna samone po kiek laiko ir atsibudusi savo dukreles gretimoje sedyneje neberanda. Ji leidziasi jos ieskoti i vaiduokliu ir pamekliu apsesta miesta, kur sutinka pati pragara. Siuzetas po biski viniojasi ir paaiskeja jog viskas susieta su buku viduramzisku paziuru kultu, kuris kadaise nukankino visai nekalta mergaite... kuri velniskai panasi i tika pradingusia dukrele ;) na labai siuzeto nenoriu pasakot nes ir taip jis neipatingas, bet svarbiausia sitam filme aisku atmosfera, spec efektai, garsai, muzika ir tt. todel kas nezino kas cia per reikalas ir apie tyliaja kalva girdi pirma kart, siulyciau ziureti filma tik gera kokybe (o dar geriau kur kine) ir ispudis turetu likti tikrai neblogas.
Na o as lauksiu antros dalies ir tikuosi, kad holivudas nesushiks visko eilini kart.

1 comment:

Anonymous said...

nu tai reiks ir man paveiziet. o akira yamaoka man atrodo ne kompozitorius pirmiasuia o kaskas su produkcija filmo/kuryba. nors ka as toks zinau