☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2014/03/25

THE MONKEY'S PAW (2013)

Su užimtu pavasariu visus! Kažkas miršta, kažkas bunda, kažkas naujo vyksta ir keičiasi, o kažkas išlieka.
Šiandien dirbu po pietų tai pagaliau vėl radau valandžiukę siaubo filmui. Šiaip užsikabinom žiūrėti Breaking Bad serialą tai tas dabar daug laiko suryja, o dar tik antras sezonas įpusėjo, plius Walking Dead eina, tai nesunku pastebėt, kad šiom dienom, tarp darbų ir linksmybių, rečiau išpuola siaubo filmas. Bet gal ir gerai visko po truputį, bangom. Įvairiapusiškam dvasiniam ir intelektualiniam brendimui... :)

Beždžionėlės Leteną pažymėjau su metais, nes kaip matau imdb, tai "tik" trylikta šio/kažkokio knygos/apsakymo versija. Bet 13 -  simbolinis skaičius, gal dėl to aš ant jos pagaliau užpuoliau?
Istorija paprasta: tarp žmonių keliauja sudžiovinta mažytė beždžionėlės letena, kuri ironiškai išpildo norus, kitaip sakant, neša nelaimes. Tokiam Vudu stuffui fantazija leidžia daug ir iš tokio sumanymo galima beveik bet ką išraityti. Šiemetinis Monkey's Paw išvartė tokį gerai '80-ųjų videkiniais siaubiakais atsiduodantį smagų b-movie.

Pradžioje šiek tiek sunkiai eina, nes atrodo taip 'netikra', kol supranti, kad čia taip turi būt. Supranti, kad šitą filmą reikia žiūrėti kaip sūrišką, senovinį b-klasės šlamštuką, kokius visada mylime ir gerbiame. Tuomet jis pasidaro tikrai kietas ir išlaiko tą nuostabią, smagią nuotaiką apie valandą. Galop vėl biški pabosta ir prailgsta, bet bendro smagaus įspūdžio tas vistiek negadina. Nuomonę palieka veikiau gerą ir nuotaiką - smagesnę nei prieš tai. O beje rytas idomus buvo, suvalgiau bananą ir nei iš šio nei iš to, jį išvėmiau. Dabar suvalgiau krūvą sumuštinių, ir nieko! Vudu bulšit, ne kitaip!
Dėkui, kas rekomendavo, kas mėgsta '80s horror atmosferą, tam rekomenduočiau ir aš, bet objektyviai vertinant... - it's OK.

5/10


2014/03/15

THE RETURNED

Nelabai teisinga sakyti, kad tai naujas požiūris į zombių žanrą, nes iš esmės čia outbreakas, bet anyway - tikrai maloniai nustebinęs, naujas, filmas. Paviliojo taglainas: "nei zombiai, nei žmonės", maniau, kad bus kažkas panašaus į They Came Back... Tačiau čia dar nauju kampu pažiūrėta į visą reikalą. Įsivaizduokite, kad 28 Days Later "įniršio" virusas laiku sustabdomas ir atrandami vaistai, duodantis žmogui dar parą iki suzombėjimo.

Kasdieninės injekcijos labai brangios ir jų vis sunkiau gauti, nes jos gaminamos iš "kritusių" zombių stuburo, o gydant - šie retėja. Užkrėstieji visuomenei kelia pavojų todėl kyla nepasitikėjimas ir visokie kitokie socialiniai negerumai. Prasideda melai, dramos ir žūtbūtinė, bei asmeniška kova dėl savo ir savo artimųjų išgyvenimo.
Su gera drama iškeliami ir kitokie įdomūs socialiai ir etiniai aspektai, kurie priverčia pamastyt "ką gi aš daryčiau?".

Nepaisant to, kad idėja gera, pats pastatymas irgi cool. Gražūs, bet tamsūs Toronto vaizdai, niūri ir įtempta atmosfera. Šauniai persipina sci-fi, dramos, trilerio ir siaubo žanrai. Vienintelis dalykas, kuris man vis nedavė ramybės - jei taip lengva užsikrėsti per kraują, ar gi ne logiška, kad infekcija plistų ir lytiškai? Vistiek ten visokie mikro įtrukimai ir t.t. gal yra. Nežinau, aš nelabai mokslininkas, na bet tarkime, kad veikėjai darė tai labai atsargiai ir su prezervatyvu :)
Šiaip tai daug geriau nei tikėjausi, aplodismentai.

9/10