☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/07/31

SCARY MOVIE 5

Po šiokios tokios pertraukos, žostkai lėvų bajerių fiesta vėl sugrįžta, šį kart parodijuojant Mama, Paranormal activity, Evil dead, Inception, Black swan ir t.t. Nežinau net kodėl pasirįžau gaišti laiką, gal slapčia kažkur man visai patinka, bet šiaip žinokit, nelabai koks vaizdelis, daug alaus reiks išgert, kad būtų nors kiek smagu. Per treilerį nešyptelėjau nė karto, per filmą gal ir buvo keli tokie OK bajeriai, bet iš esmės tai daugiausiai vaikiškas, nevykęs bandymas juokauti... Nors ir meluočiau jei sakyčiau, kad tikėjausi kažko kito.

Linksmiausia dalis - vadinamieji "blooperiai" per titrus! O jei titrai vertingesni už patį filmą, tai patys suprantat :) Šiaip nereiktų griežtai žiūrėti į tokius dalykus ar jų smerkti, kūrėjai supranta, kad kuria nesamonę, tad gal ir nereiktų tikėtis labai intelektualaus humoro. Kita vertus esu matęs ir tikrai labai gerų juodųjų / parodijų komedijų, tad iš esmės galima padaryti visaip ir Scary movie sąmoningai renkasi tą beveik animacinį, debiliškų nesamonių prikištą šūdų karusėlę. Jei jau nusiteiksit tokiai kvailystei ir ištversit pirmas penkias minutes neišjungę, galbūt ir visai gerai praleisit tą pusantros valandos. Bet alaus daug pasiruoškit, pravers.

2013/07/30

THE ADDICTION

Dar kartą noriu padėkot visiem, kas domisi, už rekomendacijas, tiek čia komentaruose, tiek feisbuko grupėje. Tikros aukso kasyklos, gaila, kad laiko tiek nėra viskam pamatyti. Na bet guodžiuosi, kad tai dėl vasaros, vasara - ne filmų metas, stengiamės kuo daugiau laiko praleisti lauke, prie ežeriukų ir panašiai, tad ateis ir vėl tos manijos dienos. Na, o šią savaitę dirbu vampyrinę, naktinę pamainą, tad kiek pamiegojęs, apsiseilėjęs kaip zombis, pažiūrėjau kerintį, nespalvotą '95ų, Addiction.

Tai mielas, paprastas ir kuklus filmukas apie filosofuojančią Niujorko vampyrę. Kaip jau sakiau, filmas turi tokį užburiantį poveikį, lėtai slenkančiais nespalvotais kadrais liūliuoja, garso takelis gerai parankiotas, tai tamsūs ambientiniai gabalai, tai repo klasika: Cypress hill, Onyx ir t.t. Tinka prie tamsių niu jorko gatvių. Šiek tiek erzino, kad filmas kiek įnoringas pasirodė, gal ir šaunu momentais, bet visumoj nieko blatno, tiesiog vidutiniškai, tad vietom panervino tas filosofų citavimas ir egzistenciniai pezalai, eilinėj vampyrų pasakoj. Na, o bet tačiau gi juk siaubo filmų apie vampyrus skalėje, tikrai būtų teigiamoj pusėj, tai žodžiu ne super, bet OK.

5/10

Trumpas treileris:


Ištrauka:

2013/07/25

OBLIVION

Užkeiktas tas suaugusiojo gyvenimas, vėl tie laikai, kai vieną savaitgalį pažiūriu filmą ir tik kitam priartėjus randu laiko jį bent trumpai aprašyt. Naujas ir brangus, neseniai kinuose praūžęs galingokas fantastinis filmas su Tomu Krūzu - Oblivion. Šiaip toks saldaininis aišku, holivudiškas, nors ir su užsuktu siužetu, bei masinančiais vaizdiniais. Nepatinka man labai kai kažkas yra akivaizdžiai jėga, bet žmonės nuvertina tai su tokiais argumentais kaip, "tai yra šūdas, nes tai amerikietiška" arba "šiaip būtų geras, bet čia popsas"...

Manau čia toks panašus atvejis. Kai dalykas yra geras, jis yra geras ir visiškai nesvarbu kokias išankstines savybes jam pripaišysi. Aišku neįmanoma išvengti to subjektyvumo, bet kartais persistengiame mes su tuo ir aš pats ne šventasis čia tikrai. Nervina šiek tiek ir holivudinės klišės tos ir Tomo Krūzo snukelis (pagal paskutines tendencijas, keistoka, kad pasirinktas jis, o ne Christianas Beilas), bet šiaip tai yra geras, įtraukiantis ir smagus sci-fi šmotas, rimtu veidu.

Ateitis, postapokalipsė, žemė sunaikinta karo. Nesvetinga vieta, saugoma "dronų", tokių mirtį nešančių burbulų. Tomas Krūzas su bobele čia prižiūri tuos robotus, nusileidžia į dikynę su savo sintetiniu, kompiuteriniu, steriliai baltu laivu ir įranga ir aišku aptinka visokių siurprizų. Smagu kai siužetas po biški išsivinioja ir supranti poto, kad čia viskas ne taip, kaip galvojai, bet šiaip tuos posūkius galima ir įspėti, tad proto per daug nesuknisa. Nepatiko, kad tie "mirties burbulai" yra gana žiopli ir lengvai nugalimi, palyginus, bet patiko, kad skaitmeniniai garseliai visokie šiuo atveju labiau primena ATARI šnypštimus ir pyptelėjimus, nei dabar jau vemt verčiančius "transformerių" bezdėjimo garsus.

Gerai su alum, smagu ir be alaus. Nieko groundbreaking, bet tikrai neblogas naujas sci-fi, tiem , kas nebijo šiek tiek holivudo paskanauti.

7/10

2013/07/19

JUG FACE

Vienas iš tų filmų, po kurių reikia šiek tiek laiko atsigauti, atsikratyti tos užburiančios, keistos nuotaikos. Nei jis baisus, nei labai šokiruojantis, tačiau kažkoks magiškas, kreivas ir įtraukaintis kaip ta paslaptinga pelkė. Gal net drįsiu teigti, kad kolkas - rimtas kandidatas į geresnių šių metų horrorų topus. Beje garso takelis labai mielas ausiai, kažkas panašaus į Dead Man.

Filmo veiksmas mus nukelia tiesiai į keisto, miškuose gyvenančio kulto kasdienybę. Šansas pažinti juos, kaip išorinio pasaulio stebėtojui mums nesuteikiamas, mes turime bendrauti tik su jais, t.y. privalome pajausti, suprasti ir išgyventi jų dramą, net jei ir suprantame, kad viskas kas čia vyksta ir neteisinga ir taip būti neturėtų. Pradžioje net sunku pasakyti kokie tai laikai, atrodė jog gyli senovė, kol nepamačiau automobilio, elektros lempučių ir panašių dalykėlių.

Taigi gyvena miškuose atsiskyrę kelios giminės, su savo unikaliais papročiais: laiks nuo laiko vietinis durnelis užsigliūčines išžiedžia puodą su kažkieno veidu. Tuomet tas "laimingas" išrinktasis turi būti paaukotas "duobei". Ši mainais juos gydo, reikalui esant. Čia prasideda kraujomaiša, nepageidautos vestuvės, jauna mergina nesąmoningai sumaištauja prieš keistus papročius ir sujaukia kaimelio harmoniją. Pradžioje galvoji jog tai - beprotystė, tačiau vėliau filmas taip užliūliuoja, jog kone imi žaisti pagal jų taisykles.

Galiausiai išeina ir atrodo viskas gana paprastai, bet labai keistų jausmų lieka viduje po peržiūros. Kažkas unikalaus ir tokio sunkiai suvokiamo, sakyčiau kažkoks baugus, bet teisingas pagoniškas aidas. Ir vėl gi norėčiau pastebėti, kad istorija būtų artima Lietuviškam folkui. Tai siaubo pasaka iš esmės. Nieks čia jūsų perdaug nebaugins, nepis proto ir nebandys suvimdyti šlikštynėm. Tai unikali ir užburianti siaubo pasaka, man tikrai special.

8/10 su pliusu už asmeninę simpatiją.



2013/07/18

WOULD YOU RATHER

Kas mėgsta tą taip vadinamą "torture porn", atkreipkit dėmesį, turime naują filmą ir su tikros pornografijos aktore - Sasha Grey. Šiaip tai šlykštūs šitie filmukai, bet visada kažkaip intriguoja tas vaikiškas smalsumas pamatyti kokį žiauriai įgyvendintą, nesveiką vaikišką žaidimą, ane? Kad būtų dar kokčiau, kaip ir Hostel filmuose vėl pasirinktas tas šovinistinis turtingi-kankina-vargšus modelis, bet čia tokio "arba - arba" žaidimo forma, alia mūsų "tiesa - drąsa". Kažkas panašaus į tai ką jau matėm Red room, tik be pošlybių (kas turint komandoje Sashą Grey buvo nedidelis siurprizas).

Na ir vertė šito filmo tokia, kaip kai vaikai pasakoja viens kitam kokias šlykščias istorijas "už kiek nužudytum savo mamą" ir panašiai. Smagu kol žiūri, tampo nervus, šlykščios tos užduotys ir dar šlykštesni turtuoliai sadistai. Jei žiūrėti į tai su lengvu humoru, gal ir nieko pramogėlė, bet greit pasimirš, kaip "dar vienas iš tų kur ten kažkas kažką kankina" filmų. Nieko išties ypatingo ir galą beje nuspėjau. Taigi jeigu smagu jum tokie sadistiniai pasvaičiojimai, gal ir verta dėmesio, bet yra ir geresnių siaubiakų šita tema, tas tai jau tikrai.

6/10

2013/07/17

BEHIND THE MASK: THE RISE OF LESLIE VERNON

Originalus, šmaikštus, išradingas ir dar įtraukiantis slasheris - tikrai retas atvejis, o kažko panašaus į šitą turbūt išvis nesu matęs, priedo dar taip keistai, pusiau maišyto su "mockumentikos" elementais. Pradžioje filmas įtraukia savo nestandartine idėja ir pusiau komedijiniu pateikimu. Stebime kelis jaunus žurnalistus, kurie ruošia reportažą apie žmogų, kuris imituoja legendinių serijinių žudikų elgesį ir rodos pats ruošiasi surengti filmo vertas skerdynes, tačiau nė kiek nesigėdydamas pasakoja visas plano smulkmenas, rodo savo veidą kamerai ir t.t. Ar čia bajeris? Ar čia jo toks darbas? Kažkaip smagiai sujaukia protą.

Toks savotiškas, keistas priėjimas gaunasi ir švelni parodija ir tam tikra duoklė Slasher filmams. Juk ne kartą savęs klausėt turbūt "kaip jis (t.y. žudikas) visko tiek spėja?", tai žinokite virtuvė nešvari ir darbo sunkaus reik į pasiruošimą įdėti. Čia pat būsimas žudikas žurnalistėlius ir mus drauge supažindina su aštriausiom subtilybėm - kaip auką pasirinkit, kaip ją įbauginti, kaip pasirūpinti, kad viskas vyktų grynai lyg siaubo filme. Arba... siaubo filme. Žiūrėdami šitą netikrą dokumentiką, lyg ir suprantame, jog tai netikra, bet tuo pat metu pamirštame, kad iš tiesų žiūrim kūrybinį filmą, apie filmo kūrimą, ir režisavimą spektaklio, kuris bus lyg filmuose. Tad kas gi galiausiai nutiks? Ar šito filmo filme kūrėjams nesudrebės ranką, kai juokai virs realybe? Mane tai įtraukė ir prigavo. Geras, vykęs, gudrus ir išmanus eksperimentinis požiūris į tradiciniu tapusį siaubo žanrą.

8/10



2013/07/09

EVIL DEAD (2013)

Taigi po ilgo smaukymosi ties šia idėja ir įvairių diskusijų, ar išvis to reikia ar ne, visgi pasirodė kultinio siaubo filmo ir vieno mano mylimiausių visų laikų filmo apskritai - Evil Dead perstatymas.
Pradžioje ir aš piktinausi, kaip galima perstatyti tokį dalyką, vėliau pamačiau pirmuosius treilerius ir nuoširdžiai užsiexcaitinau, atrodė pasižiūrėta bus tikrai ne juokais į originalo jėgą ir visus fanų išmislus, o juo labiau, kad ir pats Briusas Campbellas, sakė - "viskas ten bus gerai, pasikliaukit manim"... (Iš tikro jis sakė "spardys šikną", bet čia taip tiksliau paverčiau, kaip lietuviai mėgsta).

Pagaliau kontraversiškas remeikas jau čia ir galiu pasakyti, kad deja - nieko gero. Prisiskaičiau visokių nuomonių ir gerų ir blogų, tačiau didžiausias mano nusivylimas, kad filmas tiesiog gana vidutiniškas. Nei jis labai blogas, nei jis labai geras, tiesiog dar vienas siaubiakas, tik šį kartą taip nutiko, jog jis plius minus apie tą patį ir dar vadinasi taip pat. Aišku, smagu matyti kaip šiais laikais galima perfantazuoti tas pačias idėjas, visai brutaliai ir tamsiai atrodo tam tikri epizodai, bet galiausiai rezultatas palieka gana beprasmis ir norisi klausti savęs, ar verta tiek vargti.

Toliau rašysiu šį bei tą apie atskirus momentus, todėl eis krūva spoilerių. Jei dar nematėte naujo filmuko ir ketinate tą greitu metu daryti - liaukitės skaitę, paskaitysit poto. Jei jau matėte, arba jums px - tęsiam.

Nepatiko labai daug smulkmenų, tarkime mirusiųjų knyga, necronomikonas, čia padaryta kaip absurdiškas satanistinių piešinukų rinkinys. Tarsi žiūrovai nesuprastu, kad ji - blogybių šaltinys, tai dar ir aprašinėta kaip debilams su raudonu tušinuku "leave this book alone", "satan lives", "kill kill kill" ir panašiom nesamonėm, šitas labai sunervino, nemanau, kad tai turėtų būt spaudai paruoštas komiksas. Taip pat nepatiko ta dopelgangerio idėja, - ar būtina tam abstrakčiam blogiui materializuotis į tos šlykščios mergos "juodąją sesę"? Nekenčiu tokių šūdų, nervina.

Blogiausia tai buvo ta scena, kur broliui pavyko savo sesutę atgaivinti su makgaiveriškai sukonstruotu reanimavimo aparatu, padarytu iš šviršktų ir akumuliatoriaus. Ar gaunasi, kad ji mirė du kartus, o atgijo tris? Kodėl jos liežuvis vėl sveikas ir kur jos odos pūslės nuo verdančio vandens? Ar tai, kad dvasia tave apleidžia, atitaiso kūnui padarytą žalą? Gal tada visi tie "purifikuoti", kirviu į gabalus, irgi turėtų susirinkti savo kojytes ir rankytes ir laimingi važiuoti namo? Erzina mane tokie taisyklių perkūrimai, ar tiksliau sakant, jų nebuvimas. Fantastika irgi turi būti kažkiek įtikinama, kad būtų ne šūdas.

Taip pat sakau "broliukas", "sesutė", nes neatsimenu nė vieno vardo. Personažai klišiniai, tūpi ir nuspėjami. Nenoriu net išskirti jų po vieną, nes vėl reiks šnekėti apie tai, kaip filmas adaptuotas debilams. Žinot tuos pokalbius, kurie parašyti vien tam, kad neva mus greitu būdu supažindinti su personažų asmenybėm "jei mama būtų gyva taip nešnekėtum", "nuo šios akimirkos pažadu nebevartoti narkotikų". Na, pigu. Jei jau kuriat trumpas personažų biografijas, pasistenkit, kad būtų bent kiek idomu. Dabar jų drama palieka gana svetima, nes yra įkišama dirbtinai, tad nelabai ir rūpi kas jiems nutiks, dėl manęs galėtų visus juos Kanda Estrella Satana La Magra sudraskyti į gabalus ir būtų ramu. Taip ir gaunasi, būrelis jaunų žmonių, daro viens kitam nemalonius dalykus ir iš to visas suspensas.

Tad su visais šitais trūkumais, viskas pakabinta ant brutalybių ir to "rimto" istorijos peržiūrėjimo. Nebėra tiek sūrio, nes biudžetas ryškiai didesnis, tad brutalios scenos padarytos tikrai aršios ir goravos. Kraujas liejasi laisvai, nepagailėta nutrauktų galūnių, visokių šlykštynių, adatų akyse, sumaitotų plaštakų ir panašiai. Kraujas aišku labai svarbu, bet ne tai darė Evil Dead baisiu filmu. Kažkaip trūksta to izoliacijos ir beprotybės pojūčio, išimti visi šiurpai ir paliktas bukas, nors ir neblogas, aršus, į snukį duodantis horroras. Ar tai labai blogai? Kaip jau sakiau, nei gerai, nei blogai, dėl to ir liūdna, kad tenka vadinti šitą filmą vidutinišku. Man kaip prisiekusiam fanui, šitas remeikas mažai reiškia. Galėtų geriau imtis tęsinio, ką panašu ketinama daryti?

Verta pažiūrėt kartelį, kad susidaryt davo nuomonę, bet kas sutaupė ant kino, galit pasidžiaugti.

6/10

Treileris:


Šauni lietuviška video recenzija:


Šauni Jeremy Jahns video recenzija anglų kalba:


Ir nostalgijos vėjui - visas originalusis Evil Dead: