☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/06/23

DABBE: BIR CIN VAKASI

Panašu, kad mano vedlys į Turkišką horrorą Hasan Karacadag nelabai geba sugalvot kažką visiškai originalaus, tad vietoj to, kokybiškai performuoja kitų įdėjas. Kai pirmasis Dabbe faktiškai buvo Turkiška Kairo versija, trečiioji dalis - Džino incidentas, iš tiesų yra savotiškas Paranormal activity remeikas. Tiktai kol originalus amerikiečių serialas eina iš krašto, Bir Cin Vakasi, palyginus, gavosi tikrai įdomus ir savotiškas, susižiūrėjo tikrai neblogai turint omeny tai, kaip sušiktai nusibodęs jau yra tas pseudodokumentikos požanris.

Pradžioje erzina tas grynas rip offas, tokie patys kameros kampai, tie patys bajeriukai su prasukamu laiku ir virš lovos stovinčia merga, tačiau neilgai trukus įjungiamas tas egzotiškas, musulmoniškas prieskonis, kuris pataiso visus reikalus: korano demonai, apokalipsės pranašystės, baugaus džino sunaikintas kaimas, dokumentuojamas Bleiro raganos stiliumi ir atgrasūs vudu prakeikimo elementai, labai pagerina gana ilgą, dviejų valandų seansą. Jei visi remeikai būtų tokios adaptacijos savo kultūrai, tikrai būtų smagiau gyventi. Gaila mažai kas už Turkijos ribų turbūt ir susidomės šitu dalyku, nors naujoji Dabbe dalis, juntamai ryškiau orientuota vakarų paklausai.

Demonas apsėda žmoną ir mamą, name vyksta nemalonūs susidūrimai su tamsiosiom jėgom. Neviltis spaudžia vis labiau, tame tarpe yra ir gerų, tikrai kraupių scenų ir pigių, debiliškai atrodančių šūkavimų ir skaitmeninių pokšėjimų. Sumoje gaunasi vidutinis reginys ant pachmielo. Porą kart išgasdinęs, bet nebe toks žavingas, kaip, kad pirmieji egzotiški Karacadago filmai. Galas silpnokas, trukmė kiek per ilga, gal biški ir daugiau reiktų tobulėti, nei tik gerai permastyti holivudo išmislus, tačiau all in all tikrai ne šūdas. Visą filmą galima pasižiūrėti tiesiai iš youtube, net su angliškais titrais. Jei viliojančiai skamba amerikos įkvėpta, pusiau europietiška, pusiau musulmoniška egzotika, - gal ir verta pamėginti Džino incidentą. Pirmas dalis būt mačiusiam nėra būtina.

5/10

Treileris:


Pilnas filmas:


Dabbe2:


Dabbe:

2013/06/16

YOGA

Korėjiečių Joga,  tai dar vienas, nelabai išskirtinis, tačiau su rimtu požiūriu pastatytas, Azijos siaubo filmas. Burelis mergų atvyksta į savaitinį aršios jogos kursą, kur reikia laikytis visokių taisyklių - nekalbėti telefonu, laikytis dietos ir t.t. Merginos pradeda taisykles laužyti ir vieną po kitos jas ištinka kokia nemaloni neganda. Nieko ypatingo iš tiesų, nuobodokas, sunkiai išžiūrimas, garantuotinai greit pasimiršiantis šiknos gabalas. Nors ir gerai techniškai padarytas, bet kas iš to.

3/10



2013/06/15

THE CALL

Ufff... Na čia tai bent pasivažinėjimas nervų kalneliais, net sunkoka atsikvėpti kažkaip po tokio trilerio, tikrai senokai teko matyt tokį plaučius sugniaužiantį ir kiaušus surakinantį įtempto siužeto filmą, kuomet nuo pirmos iki paskutinės minutės kaip styga įsitempęs bijai sukvėpuoti. Kažkaip net vargina tokie seansai, ane? :D Širdis baladojasi, adrenalinas kunkuliuoja, nervas ima, rėkt norisi... Čia pusiau juokais taip aišku, bet tikrai geras, kabinantis ir nepaleidžiantis trileris yra šitas The Call.

Egzistuoja tokios šventos pareigos - dirbti pagalbos linijoje. Pas mus tai 112, o pas amerikonus žymusis - 911. Aš pats dirbu skambučiu centre, tad man buvo labai nesunku įsijausti į veikėjos poziciją ir susitapatinti su beviltiška situacija. Pažįstama specifika, savotiškai artimesni ir išgyvenimai, tik čia ne šiaip užsakymų registravimas ar IT supportas, čia - gyvybė ir mirtis. Kiekvienas skambutis stresinis, kiekvienas žodis ar veiksmas lemtingas. Tikrai jei yra šventesnis darbas už maximos kasininkių, tai tik pagalbos telefono operatoriaus. Sakau tą visiškai nuoširdžiai, absoliučiai be jokios ironijos.

Taigi susipažįstame su operatore ir kaip jau galite nujausti, gauname tą lemtingą skambutį. Beviltiška situacija, labai mažai laiko kažką nuspręsti, labai ribotos priemonės to sprendimo ieškoti, kiekviena sekundė gali būti paskutinė. Va tokiom nuotaikom ir krato mus filmas iki pat galo, pagal visas geriausių siaubo trilerių taisykles.  Yra gerų jump scaresų ir šiaip tikrai nejaukių vietų, aš tai tiesą pasakius nesugalvoju koks žmogus norėtų tokios profesijos, nebent už labai dosnų atlyginimą. Pats galas buvo biški ne toks, kokio norėjosi, šiek tiek pagaidino reikalą, bet velniai nematė, visas likęs filmas kietas ir aštrus kaip peilio ašmenys po kaklu. Jei mėgstat kai iš įtampos filmas prabėga kaip minutės, griebkit šitą Skambutį. Nuožmus vakaro trileris priminsiantis jum, kad iš pažiūros paprasti darbai kartais verti didžiausios pagarbos.

9/10

2013/06/14

WARM BODIES

Krenkšt. Na visų pirma reikia pagirti šitą filmą už idėją. Matėme daug zombių apokalipsių, kur pasaulis garma po velnių, tačiau aš, asmeniškai, dar nemačiau nė vieno varianto, kur vyksta atvirkštinis procesas. Pasaulį užėmę zombiai, tačiau jie turi kažkiek žmogiškų atsiminimų ir juos pajaudinus jų širdys vėl trumpam suplaka. Vienas toks jautrus zombiūkštis įsimyli gyvą mergiotę ir ši pamažu jam padeda atvirsti į žmogų. Nors pagal charakteristiką jis daugiau tiesiog invalidas ar autistas, nei gyvas numirėlis. Toks štai iššūkis visoms zombių fantastikos taisyklėms.

Skamba absurdiškai? Na, taip ir yra, bet aš galėčiau nesunkiai priimti tokią idėją, jei tik ji būtų gerai įgyvendinta. Tokia nesamonė turėtų būti arba labai juokinga, arba labai smarkiai pseudomoksliškai grįsta, tačiau šiuo atveju pasirinktas romantinio filmo paaugliams pavidalas. Rezultate - jovalas. Turim neišvystitą, neįtikinančią, išsišokėlišką idėją, nejuokingą komediją, neįdomų siaubo filmą ir šlykščią, sunkiai nurijamą banaloką vaikiškos meilės istoriją. Kartais kažkaip skaudžiai primena Zombieland.

Net Malkovičius su savo žabtais negelbsti šito pramestino eksperimento. Aš viso sąžiningai iškęsti nesugebėjau, net ir pachmo, teko kai kurias scenas peržiūrėti 4x greičiu. Ir iš kur imdb šitoks aukštas reitingas, niekaip nesuprantu. Geriau būtų prie alaus pasijuokti sugalvojus tokį filmą, nei iš tiesų jį pagaminti, tam, kad kažkas turėtų žiūrėti. Gal tiem, kas eina į kiną žiūrėt romantinių komedijų bus ir nieko "prikolas", mano skoniui tai daugiau nesusipratimas. O gal aš per daug paniuręs, kad pasidžiaugčiau?

3/10




V/H/S 2

Kadangi Paranormal Activity su naujom dalim jau gana smarkiai nusivažiavo, laikas pseudodokumentikos sostą užleisti kitam karaliui. Kas matė pirmą V/H/S jau žinos maždaug ko tikėtis, tik turiu pranešti džiugią žinią, kad tęsinys net gi pranoksta originalą. Įspūdžiai dar ryškesni, istorijos sultingesnės, nepaliaujamas gėris liejasi iš ekrano, kuomet galvoji "nagi, davai dar taip dabar padarykit - bus kone tobula" ir taip atsitinka, tai mažu mažiausiai ekstazė horroro mėgėjui.

Vėl turim panašų pristatymą, kuomet į paslaptingą namą su šnypščiančiais telikais įlenda porelė, neaišku ar legalių, seklių su kamerom. Kartu su moteriške žiūrime paranormalius namų vaizdelius, o tuo tarpu keisti dalykėliai vyksta ir už nugaros, bet svarbiausia čia ta kompiliacija. Beje, pats filmavimo stilius irgi pateiktas nenuobodžiai, sugalvota vis kitaip, idomiai ir dėl skirtingų priežasčių padėti kamerą į netikėčiausias vietas, taip gaunant labai įdomius rakursus. Ne šiaip, kad "o, mes čia filmuojam savo atostogas ir omfg kas čia dabar".

Pirma dalis apie bičą su dirbtine akimi, režisuota Adam Wingard (Home sick, A horrible way to die). Ligoninėj po nelaimės įstatoma akis - kamera, leidžia matyti daugiau negu žmogui skirta ir daugiau negu bet koks žmogus norėtų. Antras filmukas, - Bleiro Raganos kūrėjų, smagus ir liūdnas siužetas apie zombius. Kas čia itin idomu, tai, kad kamera pavyko pritaisyti pagrindiniam zombiui ant galvos, šito dar niekur neteko matyti. Trečias pasakojimas, kartu su dokumentinės laidos kūrėjais nuveda mus į Indoneziečių bepročių sektos irštvą, kur patogiai kaiptik užsibaigia jų apokaliptinis ritualas. Šitą deliverina kruvino ir achujėno boevyko The Raid režisierius. Ir galiausiai išdykusius amerikonus paauglius užpuola šiurpūs ateiviai, diriguojant Hobo With the Shotgun autoriui Jason Eisener!

Kietai, juokingai, kraupiai ir įtraukiančiai, sunkoka net apsispresti, kuri istorija man labiau patiko. Gal ta su sekta tokia stipriausia, bet iš tikro visos galingai pokšteli savo smarvę. Galiu tik tvirtai pasakyt, kad tęsinys geresnis už originalą, o tai jau ne šuns papas. Tikrai entertaining siaubo filmas, nors gal su kompiliacija ir lengviau išsisukt nei su pilnametražiu, bet kam rūpi, žiūrovui svarbiausia geras laikas ir ryškūs įspūdžiai. O potencialas šitai temai stiprus, taigi lauksim trečio ir tikėsimės, kad neišplers.

9/10



2013/06/07

TOP 10 Mylimiausių visų laikų filmų VIDEO

Pagaliau sugebėjau susumuot ir apsispręst kokie dešimt filmų vis dėl to man yra patys, patys geriausi. Ta proga padariau ir video, tik jutubas užblokavo dėl naudotų treilerių, tai įkėliau į dailymotion. Žiūrėkit kol neišmetė, nuoširdžiai stengiausi :D


VIDEOŽARNOS: KIRAS HORROR TOP 10 Mylimiausių... by dm_51b1c8e384142